Pengalaman hamil selepas disahkan ada cyst endometriosis

Hai momie².. ada tak sesiapa disini yang berjaya hamil lepas disahkan ada cyst jenis endometriosis? Boleh share tips tak apa yang momie² amalkan sampai berjaya conceive? Makasihhh..🤗 #ingintahu #pleasehelp #seriusnanya #bantusharing

1 Trả lời

sy pnh alami endometriosis stage 4 since 2009 smpai skrng .pnh operation buang ketumbuhan ms 2011 tp lepas 2 tahun ada balik tuk left n right ovary.. pnh dberi treatment pre kimoterapi amik lucrin injection highdose drug tuk treatment ketumbuhan+ ubt tuk kanser.. smpai doc pkar diagnosis chances tuk hamil tu tipis dan mungkin tiada dan blh juga buang ovari jika masih tak kwen n pregnant ketika itu..tp sy plih dan kata dkt doc pakar sy nk hold dlu tgk mcmne .sy jg pemakanan sy...sy try kontrol stress...avoid makan part peha n kepak jika makan ayam bndr .amalkan makan supplement vitamin c omega 3 kalsium dan acid folic tu support bdn mana yg kurang..kmudian amalkan habatussauda yg 4in1..alhamdulillah ms sy nikah tahun 2018 sy lepas nikah sy pregnant... n anak sy lahir pd 2019... pape smua tu atas izinNya..in shaa Allah jika dh trtulis ada rezki tuk kita..in shaa Allah psti ada... jnji kita tak ptus asa brdoa pdNya..usaha bersngka baik dgn Allah dan brtawakal dgnnya..in shaa Allah psti blh..mcm sy dlu siap doc pesan sblm nikah tnye husben blh trima atau tidak jika xdpt bg zuriat lepas kawen . alhamdulillah husben kata blh trima .tp dia tetap bg kata2 smgt n remind keep doa..usaha...bersngka baik pd Allah yg Maha baik pd hambanya..in shaa Allah akan makbul apa kita minta..kena keep positive in shaa Allah smua baik2 shj yg brlaku .❤️

1y trước

🥺😭 makasih sharingnya yg sgt memberi semangat utk sy sis❤️❤️❤️