Morning sickness

Hai mom , nk tnya mcm mna yea mom diluar sana kawal morning sickness . sy new mom to be baru 2 bulan pregnant , pagi2 mesti mual nak muntah . takboleh bau apa2 sngt dah . cik suami nk pegi work pon pakai mnyk wangi kita ni dh kena lari tutup hidung . bau asap kereta smua tkboleh . boleh share pengalaman tak 🫶🏻🤍 #newmom #ingintahu #firstmom

28 Các câu trả lời

Morning sickness tak boleh nak kawal awak. Just sharing, samalah saya mmg awal² dah salam dgn suami sebelum dia g keje sebelum dia bersiap sebab tak boleh nak bau deodorant yg dia pakai padahal sebelum ni saya suka sangat bau deodorant tu, boleh dikatakan segala bau lah boleh buat saya loya, bau nasi yg baru masak, bau makanan, bau masakan, bau sabun mandi, bau soflan, bau dapur semua lah, tapi yg paling teruk bagi saya tak boleh bau bilik air terus muntah, nak mandi nak ambik wuduk mmg akan muntah dulu, rasa terseksa sangat. Lepas muntah akan rasa pahit mulut, nak telan air liur pun rasa nak muntah. Kadang bukan morning sickness je, sepanjang hari sickness. Time tido je hilang semua tu, bangun pagi esk rasa balik. Keje rumah mmg suami yg uruskan, saya tolong mana yg saya mampu buat je. Makan ubat tahan muntah pun membantu, muntah jugak. Makan asam je dapat kurangkan sikit rasa loya tapi kadang termuntah jugak. Satu lagi perut lapar tapi mulut tak boleh nak terima/telan pape, tak tahu nak gambarkan macam mana perasaan ni. Bertabah lah awak, semoga dipermudahkan segala urusan.

2mo trước

*makan ubat tahan muntah pun tak membantu