Morning sickness

Hai mom , nk tnya mcm mna yea mom diluar sana kawal morning sickness . sy new mom to be baru 2 bulan pregnant , pagi2 mesti mual nak muntah . takboleh bau apa2 sngt dah . cik suami nk pegi work pon pakai mnyk wangi kita ni dh kena lari tutup hidung . bau asap kereta smua tkboleh . boleh share pengalaman tak 🫶🏻🤍 #newmom #ingintahu #firstmom

28 Các câu trả lời

Memang kena banyak bersabar ye. Kalau perlu buat kerja kat dapur dan tak tahan bau dapur pakai je facemask ye. Awal² ni minta pasangan masakkan atau tapau je makanan. Elak makanan yang pedas dan acidic ye. Semoga dipermudah segala urusan

kena banyak bersabar dan hadap je. macam tak terurus dah, rupa macam kain buruk kat dapur tu ha. tapi nanti bila dah hilang morning sickness tu mesti tak caya kita boleh lalui benda tu😅😅semoga dipermudah urusan

tak dpt wak.. hanya boleh kurang2kan. mkn lah benda masam ke apa ke tp sekadar itu jelah. mmg teruk rasanya. lembik. asyik nk baring je. buat apa pun xboleh semua x lalu. Tfh solat pun boleh muntah huhu

sy 2nd pregnancy, start 6 weeks memang teruk rasa loya muntah tu. skrg x boleh nak puasa sebab lepas sahur je muntah balik semua. rasa nak pitam. so kena makan sikit, tapi kerap. baru ok sikit

Saya tengah preg Anak ke 3, morning sickness Saya sangat teruk Sampai Saya kena masuk hospital haritu masuk air bnyak2, kalau teruk sgt Saya sarankan sis pergi Minta ubat Tahan muntah dekat kk

xleh kawal😂. sbb tu hormon dan normal bg first trim. sy dlu elak kna hidrasi sbb asyik muntah jk n xnk pegi hosp, sy try mkn veloxin bli kt frmsi. adalh control sikit tp dlm 2-3jam shj.

2mo trước

Saya muntah sampai masuk labour room.. Pregnant rasa mcm mimpi je sebab tidur je kerja. Bangun hanya utk mandi, solat, makan, muntah dan buang air. Hampir semua tak boleh bau. Yg boleh bau benda2 manis je mcm org bake biskut and kek. Hampir setiap hari menangis. Pastu alahan gatal2 sebulan, air liur banyak, bleeding pun ada.

Memang tak boleh kawal. Sampai 7 Bulan baru stop. Suami pun tak boleh dekat. Ulang alik hospital. Sbb dah tak ada air & makanan yang masuk dalam badan. start 7 Bulan keatas okay dah semua.

tgh lalui , dri 6 week alahan mual muntah smua apa xle skg 10 week kurg skit cuma mual muntah still ada . hidu mnyak wangi ke shampooo smua xle gak

Sy pun 1st time mom… awal2 3 bulan mmg morning sickness, xska bau minyak wangi, xmakan sayur.. msa 15 minggu alahan mula hilang…

biasalah tuuu huhu, try bau minyak fresh care citrus tutup hitam, atau mnumlah air asam jawa/rendaman asam boi untuk hilangkan loya