Morning sickness

Hai mom , nk tnya mcm mna yea mom diluar sana kawal morning sickness . sy new mom to be baru 2 bulan pregnant , pagi2 mesti mual nak muntah . takboleh bau apa2 sngt dah . cik suami nk pegi work pon pakai mnyk wangi kita ni dh kena lari tutup hidung . bau asap kereta smua tkboleh . boleh share pengalaman tak 🫶🏻🤍 #newmom #ingintahu #firstmom

28 Các câu trả lời

Memang tak boleh kawal awak. Saya dari 4weeks pregnant dan sekarang dah 33weeks pregnant dah pun, saya still mabuk+muntah teruk. Dah makan pun hanya untuk muntah. Saya bau nasi masak tak boleh, naik kereta, ktm, mrt memang kena sedia plastic. Makan pun tak sampai 5 minit mesti muntah balik isi perut. Doctor bagi ubat tahan muntah pun tak jalan. Tapi Alhamdullilah, suami dan family semua faham. Dan semua support. Kuat ye awak!