Demam waktu mengandung!

Hai mom! Nak tanya macam mana mom bagi hilang demam dengan selsema ? Sy dah makan panadol berpeluh juga semalam tu ingat dah kebah tapi belom. Better sikit daripada semalam siap sakit kepala. Hidung yang tak selesa dah ketat hidung saya tapi nurse tak bagi makan ubat selsema takot baby tido. Only panadol ja boleh. Apa perlu saya buat lagi? Saya rasa body saya penuh ubat ja ubat 4 sekawan then ubat kencing kotor tambah panadol...saya mengaharapkan kesembuhan dan baby sihat ja. #week13pregnancy #pleasehelp #Needadvice

5 Các câu trả lời

Better pegi klinik sis. Nanti doktor akan bg advice nak makan ubat apa. Biasa kalau demam dia bagi paracetamol. Ubat selsema jangan makan sembarangan. Mintak nasihat doktor. Sbb ada dose dia bg untuk ibu mengandung. If kena kencing kotor, biasa doktor akan bagi antibiotics. Antibiotics ni kena habiskan sis. Kalau tak nanti akan berulang kencing kotor tu. Banyak kan minum air masak ya. Semoga cepat sembuh mommy 🫶🏻

7mo trước

Pagi kurang sikit demam but still demam dengan sakit kepala. Bila time malam je mesti demam teruk pakej batuk selesema skali sis

pengalaman sy kalau makan ubat demam tak kebah smpi 3 hari dan menggigil buat swab influenza. sy mkn ubat panadol masa tu 6 ja sekali dan baik kejap. tapi bila lepas 6 jam, dia dtg balik. selsema jgn ckp pekat dan lain dari lain. sakit tekak. pergi pac sangkut ada influenza

7mo trước

Betul.. Hr tu time pregnant 3bulan sy kena influenza A..

Banyakkan minum air kosong

Pergi klinik.

jumpa dktr.