Full breastfeeding

Hai mcam mane ibu nk menyusu time makan kt kdai? Bby tk nak pka cover menyusu tu😂, bby 2 month

14 Các câu trả lời

kalau saya sendiri, buat masa ni tak makan kedai dulu atau jalan lama..sebab satu risau nk bawa baby keluar kat tempat ramai orang, satu lagi nak menyusu baby risaylu ternampak aurat dan baby pun tak selesa.. kalau boleh elakkan, elakkan dulu bawa baby keluar..sekiranya mmg perlu sangat ada urusan kat luar, mungkin boleh bergilir tunggu dalam kereta.Saya hari tu dgn husband tapaw makanan dan makan dalam kereta sebab mmg dah lapar sangat dan perjalanan balik ke rumah hampir 2 jam.

kalau sy susukan bby kenyang2 dlm kreta. susukan smpai dia btul2 reject. sbelum msuk mall/kedai. kalau kedai senang. sbb boleh lari g kt parking kreta. kalau mall payah sikit. nk turun sana sini brtapak lagi..kalau mall,elok cri mall yg ada sedikan ruang mnyusu. kalau kedai cri parking yg brdekatan dgn tmpt yg kita nk pergi. ank sy pon xnak cover2 kain ttup muka dia. dia rimas. so mmg pergi je ke kreta..

kalau dia taknak cover tu... kalau naik kereta.. breastfeed dalam kereta... kalau naik moto.. takda arah la sis.. breastfeed ja... 😄. Eh tapi kat shopee ada jual breastfeeding cover yg besar and selesa atau breastfeeding cloth which is Zipped...try la... ❤️👌👍... ade mcm mcm jenis... zip mudah.. 👍

Boleh pakai breastfeeding cover sis. Saya pernah masa makan tetiba anak meragam nak susu. Nak taknak kena menyusu sambil makan. Minta suami tengok tengokkan juga & cover mana yang perlu tutup bahagian tubuh badan. Risau terselak. Baby pula dah pandai main cak cak. 😅

pernah la jd 2 3x mcm ni.. sy bwk makann dlm kereta makan smbil menyusukan bby .. biase nye kalu sy berjalan jaoh balik ke ganu mg akan singgh kedai mkn.. tp sy jrg mkn kat luar klu ad bby..biase tapau je bwk blik rumah😂

seeloknya sebelum keluar dah susukan kenyang2. & keluar tak terlalu lama sampai memerlukan dia kena susu lagi. kalau kedai ada surau, boleh ke surau kejap. kalau takda, bertabahlah.

2y trước

sy sllu akn dduk dlm kereta ble bby nk susu.. dh siap bru klua smula

sy xboleh mkn dkt luar sebab ank sy jenis yg asyik nak melekat dgn puting. nak tidur nangis cri susu gantung, nak ketenangan pun cri susu gantung... tawakal ja. 😂

mcm sy mmg dh susu kan siap siap. tapi baby ni sentiasa lapar. so nak tak nak kena pakai cover jugak walaupun dia tk suka. lamalama dia akan terbiasa

saya letak baby dalam carrier sambil susukan dia. pakai baju bf friendly then tudung lebar dan labuh sikit. tak tutup pun kepala baby.

Hai. Kalau saya bawa anak susu dekat dalam kereta. Dah settle baru keluar tapi better susu kan anak sebelum keluar