Berat baby

Hai mamy2. Baby sy girls hari ni 3 bulan 16 hari. Berat bby hanya 4.8kg. Normal ke. Bby full Brestfeed. Ad tips ke utk tmbh bert baby.

7 Các câu trả lời

1st. Untuk 1 sesi penyusuan elak bagi sebelah menyebelah. Bagi sebelah saja. Kena faham konsep dapat foremilk & hindmilk. Bila bagi sebelah menyebelah untuk 1 sesi menyusu, baby cuma dapat foremilk yang banyak air saja tak ada lemak. Make sure bagi susu sebelah dulu, untuk dia dapat hindmilk yang ada lemak, kalori la senang cakap. 2nd, rajin susukan sebelah malam. 3rd, make sure awal pagi baby breakfast menyusu. Bagi dia kenyang awal pagi. Kalau baby suka tidur awal pagi lepas subuh tu, bagi susu dulu then let her sleep. Nak tau lebih lanjut, sis boleh join Happy Breastfeeding Malaysia dekat fb.

4y trước

Ok baik sis tq info

Sy ada tbaca artikel tdi, kalo nak naikkan brt bby kerapkan bfeeding sebelah mlm. Kndungn lemak dlm ssu tggi wktu tu. Jgn biar bby ngis lama², sbb tu pn mpengaruhi berat dia jgk and selalu offer ssu pda dia. Sbb kita xtau kuantiti ssu yg bby hisap scra direct. Ibu plak kena mnum bnyk air, mknn bkhasiat. Bby sy lahir 3.43kg now 3bln10 hari brt dia dah 6.8kg. Full bfeeding jgk. Sis cuba jgk amalkan mkn roti jagung tuk tmbh n pekatkan ssu bdn ok.

4y trước

Ok sis tq info

berat baby masa lahir berapa? normal as long masih di line putih. jangan risau. kerapkan penyusuan pada waktu malam sebab hormon prolaktin lebih byk terhasil dan kandungan lemak dalam susu ibu waktu malam adalah lebih tinggi. makan makanan yang berkhasiat. lebih kan protien dan sayur dalam meal menu.

4y trước

Mse lhir brt 3.2. Siang bs kata kurng susu. Sy slalu bkl kn 6 botol 3oz. Kdg hbs kdg x. Kurg susu atau susu sy kurg nutrisi. Sbb sy xmkn syur

anak saya lahir 2.2 klo je cukup bulan lepas 2 bulan berat die 4.6 lepas garis kuning...say jnis x mkn sayur tapi sebab ank sy gahkan jgak makan supaya anak dpt khasiat...time tdo mmng saya akan bedung die bagi lena..bila die tdo lena susu knyang dn khasiat badan cpat mmbesar

klu ikut buku baby tu below normal line berat tu. rujuk klinik ksihatan terdekat utk opinion

4y trước

Yeker. Rabu ni mmg ad ccuk 3 buln. Risau plk tkot mc bsing bert xnaik

Lau ank sy Dy suke susu mlm alhamdulillah berat naek bnyk mse 2bulan 6.6kg

4y trước

Owh..yeker Alhmdulillah.. tq sis

Tak kuat menyusuh kah