Pil Perancang

Hai mammys dan mamas sekalian, ada pengalaman consume pil perancang tak? Saya pernah mengandung dan bayi meninggal dalam kandungan pada usia 31w. Doktor tak tahu punca dan doktor sarankan saya makan pil perancang utk mengelakkan sy hamil kembali sebelum keputusan ujian punca baby meninggal keluar. Seingat sy, sy stop makan setelah doktor maklumkan, baby meninggal hanya disebabkan terlilit tali pusat sahaja tiada komplikasi lain. Tapi dukacitanya sudah 8bulan sy stop tapi masih belum hamil kembali. Adakah pil perancang menjadi sebab sy sukar hamil? Ingat pendapat dan pengetahuan dari kalian.

1 Trả lời

saya stop pil perancang, sebulan lepas tu saya pregnant balik. mungkin bukan sbb pil. period regular tak?

2y trước

selepas makan pil, period jadi regular je