Keluar darah

Hai mami2 semua… sy baru pertama kali mengandung dan usia kandungan 8 minggu. Sy nk tny normal kalau keluar darah semasa hamil. 2 mggu sblm ni drh keluar tompok shj doc kata okay tak serius. harini drh mengalir keluar dlm kuantiti agk byk sekaligus. Sy risau jd apa2 kt baby. Ada ke mami yg pengalaman mcm sy blh share tq 😊#firstbaby

16 Các câu trả lời

Hi mami semua terima kasih sudi bg pndpt dan pglmn. Waktu yg sama sy dh ke HSA, doc cek pangkal rahim tkde mslh dan scan baby tp doctor tak blh confirm sama ada baby gugur atau tak sb terlalu awal. Cuma doctor suruh google tgok berkaitan slient miscarriage sbgai rujukan. Sy rujuk klinik pulak slps tu… doctor clinic sahkan janin tak jd sb kantung ada tp janin tak nampak. Skrg sy dlm acceptance phase utk semua ni. Doakan sy kuat.

1y trước

semoga dipermudahkan urusan awak. semoga allah tiupkan zuriat dlm rahim awak tepat pada masa nya❤️🌻

Hi mami semua terima kasih sudi bg pndpt dan pglmn. Waktu yg sama sy dh ke HSA, doc cek pangkal rahim tkde mslh dan scan baby tp doctor tak blh confirm sama ada baby gugur atau tak sb terlalu awal. Cuma doctor suruh google tgok berkaitan slient miscarriage sbgai rujukan. Sy rujuk klinik pulak slps tu… doctor clinic sahkan janin tak jd sb kantung ada tp janin tak nampak. Skrg sy dlm acceptance phase utk semua ni. Doakan sy kuat.

tak normal awk. sy Pon masa tuu jugak masa 1st time mengndung. awl2 tu doktor ckp xde apa2 sbb kantung Masih cntik. Dr Suh bedrest and bg ubat. sbb time tu sy Masih keje. xdpt nk bedrest sgt. end up sy miscarriage. pdhl time tu xkeluar bnyk sgt Pon drh. boleh segera rujuk Dr yeee.. Semoga awk Dan baby baik² shj🤲🏼

Tak normal sis , selagi berlakunya pendarahan , selagi itu masih ada ancaman keguguran . Segerak ke hospital . Sy start 8week hingga ke 12 week berlaku pendarahan seperti darah period . Alhamdulillah skrg sudah 23minggu . Setiap minggu sy ke hospital biarpun doctor sarankan 2minggu baru ke hospital .

tak normal. ancaman keguguran. dh xde istilah penempelan masa 8w. sbb baby dh ada dn boleh nmpk heartbeat klip2. kalau darah dh keluar byk mcm tu. segera ke hospital. ikot tak perlu tanya dlm sosial media pon. terus je awak gerak ke hospital.

Tak normal. Awak pergi doc check ok. Saya dari 6w smpai 8w ada spotting/ darah. Doc bg kuat rahim dr 2 biji naik 3 biji. Alhamdulillah masuk 9w smpai 11w skrg dh tak ada apa2 spotting/bleeding. Jumpa doc yaaa utk check jgn ambil ringan

1y trước

Baby pun alhamdulillah membesar ikut saiz minggu

Sangat tak normal ya. Tolong pergi klinik terus. Simptom threatened miscarriage. Kes saya, walaupun dah makan duphaston, bedrest, baby saya tak dapat survive akhirnya gugur. Tu pengalaman saya.

awak, better jumpa doktor bgtau secepat yg mungkin, kalau da keluar darah mengalir mcm tuh, jgn tunggu lama , bahaya. kita tktau baby mcm mana ,

herm.. bakal² ibu mohon ambil berat hal darah wktu preggy.. tidak normal!! rujuk hospital segera!! ancaman keguguran sgt tinggi..

Kandungan awak 8 weeks tu. If time tu bleeding, memang high risk. Any bleeding during pregnancy pls jumpa dr ya dear. Take care