nk tanya

hai mama semua.mggu depan sy kene wat buku pink td kk bg opment je.mggu depan 10w..td g spital dia scan bb nmpk jelas n heartbeat pon ada jd doc soh g kk utk buat buku sbb sy under spital sbb ikhtiar zuriat dan mkn ubat utk mngandung..jd nk tahu klu buka buku pink ape je yg doc akan buat ye cek ape je ye dan ape dokumen yg diperlukan..first bb ttc 5y.tq mama semua??

2 Các câu trả lời

Isi maklumat dkt dpn buku pink tu.chek air kencing,ambik drh.timbang brt bdn,ukur tinggi.chek perut utk denyutan jantung baby Misi ad tanya ad sakit ap.kencing mns ke drh tggi ke..ad x family yg drh tggi kencing mns.sis koje.suami koje kt mn.time buka buku pink je sis tanya.bila dtg temujanji ke 2 pulak.cm biasa cm air kencing.chek hb.pastu jumpa misi.smpai la nk bsalin sis..tp ms nk pi bwk mknan sis.nk tggu lme..t baby mintak mkn

Mcm biasa check up amik darah, ukur tggi, timbang berat, cek perut, buat urine test, pastu sembang2 la dgn nurse tu ,nnti dia tanya family ada Diabetes x, kalau ada nnti dia appointment lain kena minum air gula. Kalau kena minum jgn takut, bce doa, minum habes, sapu bau minyak angin, minum air masak sikit.

5y trước

trima kasih sis 🤗🤗