GDM n Darah tinggi

Hai mak2. Ada x yg mcm sy. Ada darah tinggi dr sebelum pregnant. Then bru ni week 24 minum air gula sangkut GDM pulak. Any advice.? Sy down asyik nangis smpai husband pon x thu nk buat mcm mana bg sy semangat balik. Lg lately husband busy x dpt teman g KK or Hospital. Rasa sunyi sgt. Please mommy semua. Bg semangat sikit. N tips kurangkn GDM

2 Các câu trả lời

sis jangan sedih sedih. kene positif and happy happy. kalau sedih nanti jadi stress. sis buat aktiviti yg boleh happy kan sis. tengok barang2 baby ke, video2 baby comel, exercise, buat la apa2 yg sis happy. macam saya pun ada masalah juga, saya cuba distract dengan tengok barang2 baby di shopee, belajar ilmu penyusuan, tengok website2 home deco, tengok sephora lah..walhal tak shopping pun.. just tengok je, nak bagi lupa masalah😅 pasal gdm tu, memang normal ibu mengandung dapat gdm.. sis kawal makan je.. saya pn tgh kawal makan ni, sebab berat dah naik extra 2kg. Hopefully sis baik baik aje.. insyaAllah semua akan OK.

makan nasi thermomix or Cari beras low GI. elakkan makan pisang. makan banyak jambu Batu, minum air suam banyak