Ukuran kepala janin berbeza dari usia.

Hai maaf nak tanya , ada tak ibu yang lain ukuran diameter kepala janin besar sedikit dari usia kandungan. Sekarang saya 28 minggu 6 hari tapi size BPD (Diameter kepala) anggaran untuk usia 30 minggu 2hari , AC(lilitan kepala )pulak ikut usia 31minggu 1 hari risau jugak sebab ini anak pertama dan tak ada pengalaman. Setiap kali buat scan tumbesaran doktor cakap bayi sihat , dan tidak ada apa apa masalah. Tapi saya jadi risau bila tengok kira pada buku pink saya. #firstbaby

2 Các câu trả lời

Jangan risau, anak saya pon macam tu masa dalam perut. Ukuran lilit kepala besar sikit. Tapi Dr xde pape normal je tu. Masa baby keluar nnt baru pantau ukuran lilit kepala dia berada dalam range atau tidak.

4y trước

Terima kasih ya ❤️

Klu doktor ckp ank sihat, Alhamdulillah sihat lah dia tu.. Doa kn je kesihatan ank, semoga sentiasa dlm lindungan 😊

4y trước

sama2 💕