delay period

hai korang ada tak sape2 yg berpengalaman mcm saya.. bulan lepas cycle 26hari bulan ni dah 30hari. ikut clander dah delay period 2hari kelmarin saya ada buat upt tp -ve adakah saya perlu jumpe doc atau tggu beberapa hari lagi buat upt ##ingintahu

3 Các câu trả lời

Biasanya tgu seminggu lps delay baru buat upt. Sbb normal cycle kn 26 - 32 hari. So case awk ni within range biasa. Biasa je klu lewat sehari dua period tu.

Kalau dah lewat period 2 weeks boleh buat upt and jumpa doctor. Kalau tak pregnant biasanya doctor akan bagi ubat turun darah

2y trước

sy dh lewat hmpir 1 bln dh bt upt kt klinim tp - ve tp doc x nk bg ubt trun drh x nk rsiko kts yer knpe yer..

biasanya doctor suggest tunggu seminggu or 2minggu..