Sakit perut dan pinggang yang kerap

Hai! Ini second pregnancy saya. Baru 5 week 6 days. Saya kerap sakit kat bahagian bawah perut dan pinggang ( atas punggung). Rasa takut sangat sebab saya kerap travel atas motor kerana saya bekerja full time. Ini perkara biasa ke? Tolong saya untuk positifkan fikiran saya. Saya ada problem ADHD which lead saya untuk lagi tertekan. #pleasehelp

1 Trả lời

Hmm bagi pandangan saya agak merisaukan jgk, tapi normal sebenarnya sakit pinggang waktu hamil, perut sakit sbb rahim nak berkembang , tapi risau jgk kalau awal2 sis tak jaga betul2 , waktu ni baby sngt kecik lagi. (Risiko boleh jatuh) Actually sis kne banyakkan berehat(baring) and jgn buat bnyk kje waktu ni. Tak pon sis drive kereta plak sbb risiko naik moto ni, kalau baby dah besar sikit boleh naik moto duduk lama atas moto pon takpe, sakit pgg sbb sis bwak moto lama kot boleh jadi tu, tapi apa2 pon saya doakan baby sis kuat sekuat ibu dia, tapi lpas sis blik rumah sis baring dan rehat terus ye, bnykkan rehat💪🏻