Cara check BSP yg betol macam mane

hai ibu2..sy nk tnya..check bsp nie 2jam sbelom dan 2 jam selepas mkn kn.? Mknya kalau mkn pukul 12 tgh hari..pukul 10pagi sy dh kne check kn.? Sbb ad ckp yg sblom tuu,,xpyh 2jam sblom..lepas check bsp bleh terus mkn..just tggu 2jam lepas mkn bru check balik..Maaf tnya sbb doktor ckp lain,,nurse ckp lain..jadi sy nk tahu tempat ibu2 dorg suruh check mcm mne yg sblom mkn tuu.. #firstmom #pleasehelp

1 Trả lời

setgh jam sebelum mkn. kalau breakfast tu pkul 9, amek dlm 830. and 2jam lepas mkn. mkna nya kalau pkul 9 tu lps 2jam pkul 11 atau 1130 mcm tu la. selalu sye start kira 2jam tu masa dh habis mkn. kalau habis mkn 930, 1130 bru sye buat 2nd bsp. pkul 12 nnti lunch. ptg sye amek pkul 730. nnti pkul 8dinner. 1030 utk yg after dinner punya.