Asid folic

Hai ibu2,skrg saya dah 7w5d hamil, sy belum ke klinik tp dah set appointment dgn kk utk check up pd 9week kehamilan. Soalan sy, saya dh mkn asid folik sendiri tanpa pemberian/rujukan dr doktor..adakah ini boleh memudaratkan atau tak menjadi masalah pun sbnrnya? Start mkn asid folic pada 3weeks kehamilan #bantusharing #1stimemom

8 Các câu trả lời

Acid folic baik utk yg merancang nk mengandung n lg baik utk ibu mengandung..so no worries sis🤗🤗🤗enjoy your journey! 1st trimester tu mcm2 ujian n mcm2 kegembiraan..extra happiness=extra carefull okay 😘

Sy ambil acid folic 2 bulan sebelum kahwin. Its just vitamin for our reproductive system. Hari2 consume sebelum dan selepas kahwin. Alhamdulillah 4 bulan lepas kahwin terus lekat.

jgn skip acid folic. masa sy first trimester pn nurse suruh abiskn acid folic yg kita makan dlu. 2nd trimester baru dia bg zincofer. kena makan sebiji selang sehari.

Folic acid perlu dimakan seblum mengandung at lis 3month before.. Banyak2 membaca ye mommy to be, for your baby..

Jangan risau. Tak memudaratkan pun, lagi bagus awak. Saya 3 bulan sebelum kahwin dah ambil folid acid ni ☺️

tahniah mom to be..jgn skip mkn acid folic ye..minum susu sekali..take care🤗

xmemudaratkan pn sis..mmg digalakkan mkn acid folic sblm prgnt

Tak menjadi masalah pun. Memang keperluan folic acid tu