36week tapi Baby kecil..

Hai ibu2,nak tanya pendapat...usia kandungan saya dah 36w tp doc scan kata bby kecil...berat 2kg..bhagian ukur lilit perut bby kecil sikit doc kata..bhgian kepala ok,cuma bhgian badan kecil sikit..Doc kata,klu berat bby xnaik mgkin kena bersalin awal..Huhu.. Ada tak ibu2 yg berpengalaman macam ni??keadaan bby mcm mana...ni 2nd bby sy insha allah "girl"...1st bby sy "boy" ..masa dia ok je berat semua mengikut weeks... #bantusharing Terima kasih 😊

7 Các câu trả lời

Sama ! Sy pon sama tunggu masa nk bersalin je tp dokter kata perot baby kecik sikit berbanding anggota yg lain...lg 2 minggu kena repeat scan dekat KK kalau still kecik kena refer pakar tapi sy scan dekat hospital swasta dokter pakar kata sihat masih normal kalau ikot pd graph 🤦🏻‍♀️

Saye mase scan 37w berat baby 2.9kg.. Kluar nye 2.51kg je.. Scan tu hanya anggaran saje.. Sis jgn risau,bnykkan minum susu,mkn kurma dan sayur2 hijau.. Nk dkt due dh tu jgn stress2 bnykkan rehat..

saya ada resiko bersalin baby bawah 2kg . depan buku pink doc tulis dan ni anak ke 5 . tapi alhamdulillah anak2 sblm ni xda pun doc suruh bersalin awal . semua cukup bulan alhamdulillah .

Masa sy detail scan 31w, doc cakap perut anak sy kecik jugak. Tapi bila lahir alhamdulillah okay je. Banyakkan minum susu. Kadang2 mesin scan tak tepat.

Sama dgn saya..scan minggu lps 35week bby perut kecik yg lain normal...minggu ni kena repeat scan pakar lg..

saya pun bby kecik tp tkde pula doc bgth bersalin awal

sy bersalin 35 minggu 3 hari.. baby kcik. lahir 1.83