saiz janin kecil

Hai ibu2.. Ada X ibu2 Dalam ni yg pernah Ada masalah baby Dalam kandungan kecik sikit Dari usia Dy..Dy masa 32 weeks Dr detect air ketuban sikit n bby kecik..lpastu g scan air ketuban dah bertambah jadi 10 n bby mmg kecik..Ada sapa2 boleh share pengalaman X?? Ada X Cara nak besarkan bby?? Sy jadi susah hati n stress risawkan keadaan kandungan sy..

8 Các câu trả lời

Saya pernah pengalaman anak 1st baby kecik. Saya minum susu anmum sampai anak dah besar normal, saya stop minum anmum. Sebab susu anmum manis, kalau terlebih minum anak akan jadi lebih besar dlm perut, nanti susah nak teran bersalin. Semoga urusan puan dipermudahkan ya 😊

4y trước

Tq sis.. nnti sy cuba

Saya pun sama masa 32 weeks baby 1.9kg doktor kata anak kecil pas tu kena warded nak suruh induce.Bila doktor lelaki melayu cek dia kata normal sbb mak kecil dia suruh balik dia kata biar bersalin normal.

4y trước

Ha ah doktor yang x bertaauliah yg cakap mcm tu baby boleh meninggallah,baby boleh cacatlah doktor bodoh.

Kena banyak makan, banyak minum susu. Jngn skip. X selera mcm mana pon tetap kena telan makanan. Kalau x mkn, baby nk besar cmne? X kn dia nk cari mkn sendiri🤣

Anak kedua sy dlu kecik jgk..sis cuba minum susu anmum,InsyaAllah boleh naikkan berat baby..tp saya dlu kena besalin awal seminggu jgk,bila lahir baby ngam2 2.6kg..

4y trước

Ye sis..sy ada gdm pulak tu..risaw

Sy minum susu anmum... Bby naik je berat trus benti minum

4y trước

Sy Cuba mnum

Aisya tak selera makan ke selama mengandung?

4y trước

Aisya cubalah minum susu formula ibu mengandung.

minum susu sis utk babyn kalsium awk jgk tu

4y trước

anmum hati² sbb mostly nurse tk suggest sbb tkot sangkut gdm.. sbb manih

Minum susu

4y trước

Sy mnum Susu sllu..hari2 xskip..