#ibumudabertnya

Hai ibu2 . Sya skrg 6 week 2 days , masa nak mndi , tgk ada secalit colour koko dkt pantyliner . Rasa risauu Sbb , prnh ada sejarah kegugurann .. Ibu ibu prnh alami ?

1 Trả lời

Sy pernah. Sy pegi check ke doktor. Sy pernah keguguran dan pernah juga mengandung luar rahim. Keguguran lbh okey brbanding mengandung luar rahim. Tiub fallopio sy dh mena buang belah kiri sbb mngndung luar rahim. Faktor risikonya sm dgn prgnancy biasa, upt +ve, cuma ada keluar secalit drh juga pd awal kehamilan. Alhamdulillah drh keluar secalit dua dr 4weeks smpai 7weeks. Ms tu sy jmpa dktor hosp swasta sbb nak cepat. Scan dr bawah dr 4weeks bby smpai 7weeks, start 7weeks tu ke 8weeks drh keluar byk, alhamdulillah keguguran. Syukur bukan mengandung luar rahim... Lps 3bln, sy mengandung lg. Allah bg sedikit ujian utk kebhagaiaan d kemudian hari. Sekian sy ibu 3 org anak bakal 4 org anak, keguguran biasa 3x dan mengandung luar rahim 1x.