Kurang Menyusu

Hai Ibu2, sy nak tnya normal ke kalau anak dha start makan dia kurang menyusu.. Anak sy nak hbiskan 3’oz bukan main lama lg.. Dia minum main2..#ingintahu #bantusharing

2 Các câu trả lời

susu fm ke sis? ... sis dah try jarakkan waktu myusu selepas dan seblum makan ke ? ... anak sy perna juga mcmtu .. tapi sblum dia start mkn lagi la ... tpi sy try tukar size puting botol tu, sbb anak tak nak yg kluar susu lmbat dia nak lubang yg besar sikit .. dan skrg 6oz skli minum .. 🤗

kalau dia makan byk, kenyang, dia akan kurang menyusu. bagi minum air masak secukupnya. mybe boleh tukar ke sippy cup or trainer cup. gap kan masa makan dgn menyusu sejam dua mcm tu.