posisi tidur

Hai ibu2 semua,posisi tidur mcm mana yang paling elok ya? Sy suka mengiring ke kanan..ok atau bahaya?

20 Các câu trả lời

Masa awal2 mgandung kena sakit n lenguh tgn yg teramat sgt..sampi kena tdo bsandar xboleh baring tgn akan kebas...bile dh msuk 4bln ke atas dh ok...suke tdo mengiring xkisah kiri kanan ...insyaAllah x merbahaya tdo mengiring

Sama dengan saya.. Sy selesa mengiring ke kanan dari trimester pertama sampai sekrng 36weeks.. Org kata kalau kita suka tido mengiring, anak tak mudah songsang.. 😙tapi tuu sy tak pasti betul ke idak..

4y trước

Ouh yeke... Hehehe... 😂

Mengiring kiri and kanan tak berbahaya siap boleh bantu sistem darah baby jalan elok, kalau saya tido mcm mana pn bleh jnji selesa tpi semenjak baby i masuk 4-5 months ni i suka tido mengiring hehe

Dulu msa mngndunh suka mengiring ke kanan tp lma2 bila scan doc ckp sbb xduduk tgh2 sbb asyik tido mngiring ke kanan so cuba seimbangkan kejap kiri kejap kanan baru baby duduk btul2 kat tgh

sy suka tido telentang lg selesa 😂😂 tp tulahhhh perut semakin besar.. berattt.. x dpt nk tahan semput xleh bernafas tido cmtu tp tido cmtu je buat sy blh tido 😭😭

Bila jandungan dh masuk 4bulan sebaiknya tido mengiring ke kiri @ kanan. Better utk pengaliran darah & oksigen ke baby. So tido telentang tak digalakkan

Sy awal2 dlu suka tido terlentang. Bila perut dh besar ni lagi selesa mengiring ke kanan. Kalau tido terlentang susah nk bernafas.

Ikut keselesaan awk. Kalau boleh kiri. Tapi kalau selesa kanan, boleh je nak baring belah kanan. Yg kena elakkan terlentang

1st tri sy mengiring ke kiri. Pastu 2nd tri gilir2 kiri kanan sbb pangkal paha sakit. 3rd tri sy lebih selesa ke kanan..

Tgk jantung baby belah mn. Macam sy nurse kata jantung baby belah kanan. Jd xleh mengiring ke knn. Kena ngiring kiri