ubat zinkcofer

Hai ibu2 semua...nak tnya...sy baru je bertukar ubat...nurse kk bgi zincofer...tp bila sy makan..sy pening2...muntah...semua bnde xleh buat...mcm mana ye...nk terus kan..atau mintak tukar ngan nurse kk..

8 Các câu trả lời

Sy pun x blh zincofer.. Nurse suh mkn pg... Sy alahan seharian.. Pedih ulu hati... Pening..loya.. X blh buat kerja..nurse tukar suh mkn sblm tido... Sama jgk..x blh tido..pedih uli hati..sy tukar pil yg 4beradik tu lps bgtau doc.

Sy awal2 takleh makan jugak zincofer nie. Nurse pesan kalau pening n muntah, try minum ngan fresh orange juice atau sunquick w/o gula. Elok je boleh makan smpai sekarang 🤗 try laa

Sy pun tak boleh mkn zincofer sbb muntah. So next check up kk sy mintak tukar. Nurse bagi iberet. So far okay je sesuai dgn sy

Saya stop zincofer, amik Iberet. Tapi perlu ada nasihat nurse/doktor ye.

Zincofer doc suggest makan sblm tido. Mmg akan pening tapi okay je lama2 tido lena

1y trước

berhasil tak makan sebelum tido? hb naik tak?

Tukar cara pengambilan sis, saya suggest ambil selepas makan malam.

Saya pun sama. Boleh pergi KK dan tukar ubat

Terus g klinik minta keluar