Berat baby dalam kandungan

Hai ibu² semua saya nak tahu normal tak berat baby dalam kandungan 33minggu 6hari 2.3kg , masa scan hari tu doktor kata baby besar pula 🙄

9 Các câu trả lời

sy 32 weeks 2.3kg, 34 weeks 2.8kg, tiba2 36 weeks 2.9kg je. Maximum berat bby sy 3.25kg je utk bersalin normal. Jangan risau, hjg2 pregnancy ni jaga makan sbb bby tinggal tambah lemak je. Jadi takperlu makan utk 2 org

sy 34weeks baru 2.1kg. tu berat normal bby di usia dia tu. rasa nye awk pya normal kot tp nape doc ckp besar ey ? ada tya doc tak, klo besar ni ada risiko ke apa ke? klo sy rajin tya doc bru puas dgn jawapan doc bg

2y trước

xpe gini. awk pergi klinik lain lak. klo mcm doct tu tak bape nk membantu dri segi jawapan dia bg . better scan klinik lain. sbb sy juga akn buat mcm tu smpi sy puas dgn jawapan doct

Sy scan baby 33w berat baby 2.15kg doc x kata apa2 just ckp size baby sesuai umur..tp baru2 ni nurse ukur lilit perut 34w size ukuran perut 35cm..ada dgr nurse ckp besar tp kena tunggu scan lagi 36w,,

berat tu masih normal sis sbb saya dh jumpa app dgn pakar sbb baby besar time tu cek 33weeks 3days 2.3kg juga doc kata masih dalam range berat if lebih 2.4kg baru kira lebih besar

2y trước

pastu skrng 36weeks berat baby 3.1kg masih dlm range berat kira normal tak besar sgt

ikutkan range tu agak besar. sepatutnya average 36w 2.5kg. tpi tulaa bukan boleh percaya sgt scan ni. +-400gm. kalau sis tk puas hari g jee klinik lain n scan balik.

Saya 33weeks 1.7kg. Tapi kalau ikutkan scan ii ni kadang tak betul sangat. Kawan scan 2.8kg baby dia, sekali keluar 3.2kg . Ada pulak scan 2.6kg bila dah keluar 2.1kg ja

2y trước

oh ada juga macam tu ye , harap baby kita normal dan sihat je

Saya 35w baby 2.5kg. Dr kata normal je. Tp 37w nnti dah kena bersalin sbb elektif czer+btl.

Saya 34 weeks, 3kg. Doctor suru kawal makan n kurang manis. Takut baby susah keluar nnt

sy 33w berat baby 1.7kg