Bayi kecil dalam kandungan

Hai, ada tak mommies yang ada pengalaman baby kecil dalam kandungan? Hari tu saya scan 36 minggu berat baby 2.3kg je.. 20hb ni kena repeat scan, kalau tak ada perkembangan kena tahan wad terus😫

9 Các câu trả lời

Sy masa scan 36w 2.2kg je sis, sy mkn telur rebus minum susu, mkn sayur dn buah2. Scan 37w naik dh 2.8kg sis. Las scan masa 38w naik pegi 3.1kg eh tiba2 pecah air ketuban masa 39w4d pegi pac terus, warded jm10am, masa nak ctg jantung baby jm2ptg tu, tiba2 masa ctg jantung baby drop pandai hilang2 kata doc, lepas tu terus kena emergency czer. Lahir2 je baby sy berat 2.68kg je sis. Masa scan kdg ada yg tak sama juga.

1y trước

makan sayur dengan buah apa ea? tu la, scan kadang tak betul pon

Sy masa scan 34w baby 2kg kena refer pakar sebab baby kecik tapi sy tak pergi . Sy cari info lain ramai suggestkan minum susu anmum coklat. So 36w baby dah 2.5kg, 37w naik ke 2.9kg . Dokter pun terkejut naik mendadak 🫢 sis try lah consume anmum coklat kalau takde gdm

1y trước

bg sy sedap, coklat sedap vanila pun sedap. ikut tekak masing2.

Saya baru je bersalin baby IUGR, kena warded masa refer ke hospital pda week 38, 38week 1 day saya selamat melahirkan bby 2.28kg., now dh 7 hari berat naik 2.5kg dh.. dont worry baby ni tkde masalah pon, better lahirkan dan besarkan kt luar sbb kt dalam kita tk tahu, ..

1y trước

sis bersalin normal ke? kena induce tak?

Baby saya kecik jugak, doctor pakar suruh warded and induce, tapi tak sempat induce pon dah beranak 😂 Bersalin 36w6d baby 2.4kg je

1y trước

bestnya tak kena induce😆

it's ok. baby saya scan 36 minggu 2.7kg. beranak 37 minggu, baby cuma 2.1kg. baby ok, tak kena tahan wad

1y trước

ouh, okey la tu tak kena tahan wad

scan 2.4 38 w . lahir 39w ,2.79 kg

boleh naik lagi tu sis. insyallah..

1y trước

in shaa ALLAH, doakan

makan byk protein dan tenusu

1y trước

in shaa ALLAH saya try

Pastikan 2.5kg ke atas

1y trước

ada tips nak bagi naik?