Tidak alami alahan dan lain2

Hai ibu2 semua, saya dh 10w sekarang tapi risau sebab keadaan normal macam setiap hari kadang saya tanya somi betul ke pregnant. Period memang x datang 2bulan ni n test upt yes + dah 3x cek. Lepastu berat badan drop dari 60 lebih sampai 59 x tahu kenapa makan lalu je macam biase. Ade ibu2 yg sama pengalaman macam saya ke?#firstmom #ingintahu

22 Các câu trả lời

ikut atas orang. saya pun sama macam awak, first mom n takde alahan langsung dari awal sampai 31w skrg. berat badan sy makin turun tapi baby sihat n perkembangan baby selari je dengan week dia. saya makan macam biasa cuma sy ambik yg lebih berkhasiat, susu sayur n buah tak tinggal. saya energetic betul2 macam tak pregnant. orang keliling yg takut tengok saya energetic. 25/26w baru nampak sikit perut tu pun macam buncit je. masuk 7m baru rasa lenguh n mengah kat perut sebab baby selalu mengeras. selain dari tu, alhamdulillah takde alahan apa2. enjoy je pregnancy journey kita sis even kita tak rasa penat lelah alahan macam mommies lain huhu

normal awak. dan alhamdulillah awak xmengalami alahan. tak semua mommy akan mengalami alahan. simptom setiap mommy berbeza. so, dont worry to much okay. enjoy your pregnancy journey🥰 sy 1st & 2nd pregnancy xde alahan smpi sy bersalin. syukur sgt2. sbb sy berkerja. risau kerap cuti kena buang kerja. tp allah tetap uji sy. masa nk dekat due 2nd baby sy kena terminate kerja. tp sy yakin dgn rezeki anak2 sy. alhamdulillah, habis pantang allah bg sy rezeki kerja❤️

sy dah 3rd trim tkde alahan. pipi tak naik. badan ja la nmpk perut ke depan . yg lain dari segi muka tak kusam tk jerawat, tak gemok, takde alahan, sama mcm time sebelum prgnnt. Alhamdulillah . cuma bila dah masuk fasa terakhir ni, kaki start lenguh. badan pinggang rasa sengal2. tulang peha sakit sakit.

Ok la tu xde alahan sis. Saya ni alahan kalau mkan je muntah balik. Seksa betul. Skrng dah 5 bulan kadang tu lepas makan akan muntah juga. Berat badan menaik je dari 54kg skrng ni 58kg. Lain orng lain pembawakan tu. santai2 je. Janji scan baby sihat2 and ikut perkembangan

Pregnancy pertama sy alahan teruk dari awal sampai 9 bulan. Pregnancy kedua ni baru 7w so far xde alahan cuma mual2 dan bdn rasa letih. Sy TTC 7 tahun utk anak kedua ni. Sy pon rasa mcm x percaya pregnant ke tak ni. Tp dah scan masa 6w dah nampak kantung & dgr heartbeat.

best sis xde alahan..sy anak kedua alahan agak teruk Lost bb dri 50 lebih sampai 41.5 je..dh 4 bulan baru bb start naik balik..yg nak sulung dulu sy tak alahan..tpi bb still susah nak naik..xtau laa knp..mse tu sepanjang mengandung bb cuma naik 5kg je

ikut badan jugak, ada orang takda alahan dari awal sampai beranak so alhamdulillah la... once dah start alahan memang teruk sangat ii btw awak dah check upt kan tapi dah confirm kehamilan dekat klinik kerajaan? dah buka buku pink?

Normal sis. Saya anak pertama pun langsung takde alahan. Macam tak pregnant pun. And yes saya 3 kali pregnant tiga2 kali berat turun awal kehamilan. Masuk second trimester, nohhh berat naik tak pandang belakang dah 🤣

normal je takda alahan. saya pun nak masuk 5 anak mmg jenis takda alahan 😅 jgn risau, nnti smpai masa awak akan rasa jgk sakit² mengandung ni. so enjoy je pregnancy journey ni ya

normal sis..sy pon baru je bersalin anak pertama..xde alahan langsung..alhamdulillah..makan selera mcm biasa sblm mengandung.. berat memang xpenah naik..kaki pon x bengkak..