Baby kecik 2 minggu

Hai ibu2 semua, nak tanya ade tak yg pernah alami baby kecik 2 minggu ? Kandungan saya dh 33w tpi bila scan ukuran baby ape smua hanya dalam 31w gitu😢 risau laa.. doc kk ckp tak perlu risau sbb tak serius pun cuma kene pantau sebulan 2 kali kene scan🥹 ada tak yg pernah lalui pengalaman mcm ni? Hmm#firstmom #firstbaby #pleasehelp #bantusharing

2 Các câu trả lời

saya 🙋🏻 masa 29w, saya scan kat kk. doc kata ukur lilit perut baby kecik 2 minggu. dia kat bawah line chart tu. kan kat chart tu ada 3 line. besar, normal & kecik. haa baby saya bawah line yang kecik tu, bawah sikit je. so dia terus bagi referral letter ke hospital sebab alang-alang memang nak refer kan saya ke pakar untuk check previous luka czer. masa checkup dengan doktor pakar di hospital, kandungan dah masuk 31w. alhamdulillah ada peningkatan. dah lebih drpd line kecik kat chart tu. berat pun dah bertambah dalam 200g. so doktor pakar kata biarkan je dulu & dia bagi next checkup date masa saya 34w nanti. harap-harap makin ada peningkatan lah ☺ macam isu kawan saya, dia kena bersalin awal 35w sebab doc dah scan 2 kali & dua-dua kali tu size baby takda peningkatan. berat pun maintain je. doc kata nutrisi dah tak sampai ke baby. tu yang kena bersalin awal. biar baby membesar kat luar. saya ada baca tips kat TAPS ni diorang kata ibu kena keep on makan banyak-banyak. makan je walau takda selera. and yes saya tengah cuba jugak telan macam-macam makanan especially makanan utama walaupun kadang tu takda selera 😂 goodluck ya puan ☺

2y trước

Tq ainnur atas komen yg positif🫶🏻 lega sikit rasa hati ni🥰

faham risau. tp doktor dah ckp tak perlu risau? so nak percaya doktor ke tak? cuba makan makanan tinggi khasiat, telur rebus contohnya.