Kerap seram sejuk mengigil ketika mala

Hai ibu2 semua .. maaf sy nak tanya normal ke bagi seorang ibu hamil kerap jadi sejuk menggil masa malam ketika tidur ? Kalau kata bidan bentan, sejuk menggigil tiba2 .. sy pregnant anak nom 2, kandugan sy 10w .. masa anak pertama dulu tak pernah kena macam ni .. tp lepas bersalin anak pertama dulu, sy kerap kena mcm tu .. pergi mengurut kata bidan itu bentan.. kalau siang hari sy terlalu penat dan buat keje banyak, mlm masa tidur sy akan jadi mcm tu .. masa pregnant ni sy langsung tak buat keje rumah banyak tidur dan baring je.. ada tak ibu2 dlm ni yg ada pengalaman mcm sy? Bahaya utk baby ke kalau jadi macam tu ? Terima kasih

3 Các câu trả lời

dah penah dapatkan nasihat doctor ke?? bidan ke tukang urut? sebab bidan ni hanya bertugas dlm dewan bersalin saja. klau kerja duk mengurut tu dipanggil tukang urut.

Saya di awal kehamilan memang tak tahan sejuk. Gigil. Selimut, kipas perlahan, pakai lengan panjang. Lps tu ok dah