ingin tahu

hai ibu2 semua boleh share x pengalaman pregnant 4 minggu..perut ibu2 rasa macam mana ye?

31 Các câu trả lời

Sakit mencucuk kat belah kiri sekejap2, mula kembung perut, sembelit, mula sendawa kuat (sendawa nak keluarkan angin) sebab perut tak selesa. Kalau tak sendawa jadi mual. Petang ke malam mula mula, air liur jadi banyak, tawar mulut. Sakit breast macam bengkak, perut rasa padat, tak selesa. Tapi 11weeks Allah lebih sayangkan my baby. Doktor sahkan saya gugur. InsyaAllah ada rezeki lain menanti. Bila gugur semua tu terus hilang..

Xrasa pape pn... Dpt tahu pregy mse tgah jogging rasa skit sgt kt ari2...mcm nk priod sbb mse tu dh dkt sbuln xperiod cek upt mmg xde line... Selang semingu bdn asik lesu je n penyakit nk tido je memanjang.. Bila cek upt double line...g kk buat cekup kandungan dh 5week...

sblm check upt, klo duduk lama rsa lenguh pinggang..rsa mcm senggugut tp tak priod.. rsa berangin n kmbung.. priod lewat 4hr check upt double line.. pstu cuba check guna digital clear blue kluar "pregnant 2-3"..maybe time tu kndungan 4w mcmtu la

5y trước

Ameen. Ikutkan due period 24hb ni. Lagi 4 hari. Tapi perut mmg tak selesa. Tp taknak fikir sgt. Kalau check upt before due. Boleh ke? Berapa hari sebelum ye? Kalau ade rezeki, ade ☺️ terima kasih sis.

Kalau saya sakit tanda2 nak period.. sebab Tu ingatkan period nak datang tapi bila tengok Diri makin teruk sampai mual, hilang selera mkn Dan tak boleh hidu bau makan, pi jumpa doctor, sah2 pregnant katanya.

Sy pnh pening sampai seminggu pagi sampai malam pening muntah...check upt 1line kebetulan appoints ngn doc sebab anemia,tegerak aty nak urine test....doc ckp sy pregnant...Alhamdulillah dapat tahu 6week

Perut cm bese je..tp badan rs hangat,tp xdmam..pastu cpt sgt penat..bt keje sket,baring..solat pon bole jd mengah..pas solat pon,baring..jantung cm laju je tme tu..pastu kerap kencing dr kebiasaan..

Rasa mcm senggut tapi tak datang2 juga 😂 sekali cek double line tapi samar2 rasa ragu2 lagi.. Lps tu esok cek lagi awal pagi sgt yg 1st kencing skli double line terang sgt 😍

Sebelah2 last period kita. Saya 16 dec. Dpo 10 saya cek dah positive. Perut rasa berangin je. And banyak rasa mual and loya

5y trước

Aah saya cek awal before delay period. Sebab sebelum ni pernah gugur tak tau pregnant. So lepas2 tu memang saya monitor betul2 cycle saya

Rasa macam tak mengandung 🤣 bila dah start rasa gerakkan baby & perut membesar baru sedar diri mengandung

5y trước

Macam saya dulu memang tak de alahan sangat kecuali bau wap nasi & bau bila buka pintu peti ais jer.

4 weeks ada nmpk mcm ada benjolan dekat bhgian bawah perut... Sbb sis 2 weeks dh tau dri pregnant... 😁😁