BELUM DATANG BULAN

Hai ibu2 sekalian, saya ni first mom nak tanya saya dah 3 bln bersalin. Adakah normal jika saya msih tidak haid (datang bulan)? Plus baby menyusu badan jugak. Kdang risau jika haid tak datang lagi. #ingintahu #firstmom

24 Các câu trả lời

Normal tak dtg haid. Kadang2 almost a year selagi mana awk bf. Cuma utk precaution, better seek doc advice utk buat perancang keluarga. Boleh amik pil perancang noriday (utk bf mom) kalau awak nak jarakkan 2 yrs. Or probably amik iucd. Depends on doc advice

Biasanya kalau ibu yg breastfeed mmg akan lambat sikit dtg haid ( maybe sbb hormon).. kalau saya jenis susu badan mmg kurang jadi saya bgi susu formula je lepas habis pantang 44 hari terus dtg haid..

normal jika puan dh try chck upt ianya tidak positive..mcm mil sy dlu pun setahun x dtg bulan sbb fully bf ank..mg dpmudahkan segalanya Allahuma aamiin

normal. sy dulu dekat 6 Bulan br period. tapi kena ati2 jugak....takot DLM igt normal Rupanya lekat baby lak kalau dah bersama suami Tanpa perlindungan

normal rasanya, dan depends pada hormon ibu, masa saya anak first, fully breastfeed mmg tak datang bulan + amek depo dekat 3tahun tak period..

sy dtg bulan lepas ank umo 6 bulan.. fully bf.. lpas tu ade jugak x dtg, ade lewat dtg, lpas tu alhamdulillah normal mcm sblum mngandung

It's normal, sebab hormon tu. Ada colleague almost setahun baru datang bulan. Mine 3 bulan dah datang bulan. Tak sama setiap org

Sy full bf..anak umur 9 bulan xpernah dtg bulan lagi😅spotting gitu ja. tp tetap risau tiap bulan mesti check upt

Normal mommy. Ikut atas hormon mommy juga, kalau breastfeeding normal kalau tak period dalam tempoh 2 tahun.

selalunya normal.tp kalau risau pergi cek la. ada je org tk period sbb sakit. ada org normal utk tk period