Supplements

Hai ibu2, saya sedang ttc (belum sampai setahun)...skrg hanya ambil folic acid sahaja, boleh share tak supplements apa lagi yg sesuai utk golong ttc? Dan jenama apa....thank you semua😘 #ingintahu #SeriusTanya #bantusharing

9 Các câu trả lời

Saya baca comment sis pjj ya dgn husband. Apa kata sis bersama time subur. Boleh guna opk or refer calendar if period regular. Kalau jumpa every weekend & bersama tp waktu tak subur pun low chance utk pregnant. Just an idea. Sebab saya pun ttc sepanjang pjj. Bila dah duduk sama baru pregnant. Sebabnya banyak kali je bersama time pjj tu on weekend cuma time tu tak subur 😅

5mo trước

Haah skrg saya dah habis period n track hari subur guna opk, saya plak period tak regular...kalau ikut calendar period, minggu depan baru hari subur...tapi saya taknak ikut sangat sbb period mmg tak teratur...tu la kadang2 bersama tapi tak kena waktu subur, tak menjadi jugak. TQ bagi pandangan

Teruskan ambil asid folic. Suami isteri buat ujian kesuburan. Baru tahu apa2 kekurangan pada tubuh. Jika air mani suami yg ada kekurangan, doktor saranan supplement, jaga pemakanan dan kerap bersenam. Bagi isteri, complex. Jika ada kekurangan bahagian ni, settle bahagian ni. Jaga pemakanan dan kerap bersenam pun kena buat. Suami isteri kerapkan bersama

5mo trước

Terima kasih, bulan lepas saya ada buat gynae scan...Alhamdulillah semua ok, cuma nak kerap bersama tu tak mampu sebab PJJ tapi setiap hujung minggu mmg saya akan usaha jugak utk balik jumpa suami.

saya jaga makan jaga badan.. ttc hampir 3 tahun.. folic acid kadang on kadang off.. tup tup hujung tahun haritu double line🤭 folic acid kadang pun tak cukup untuk tubuh kalau makan jenis macam saya.. semua ditelan.. macam suplemen saya makan.. tak menjadi.. smpai lah diet .. jaga badan dan makan. husband pun mesti ada usaha juga..

5mo trước

Ok noted. Start ramadhan haritu mmg dah jaga makan, pastu raya semua saya hentam🤭...ni nak kena mula balik...TQ share. Semoga urusan ibu dan baby dipermudahkan❤️

Sy ttc , pjj dan period tak regular., First check up, doc ckp sy normal, bg folic asid sy makan on off, doc suruh diet sy try, lps tu bersama bila waktu subur sehari sebelum dan sehari selepas, 5 bulan usaha, alhamdulillah skrg 5weeks, sy doa kan Allah permudahkan urusan dan perkenan kan doa awak untuk preggy,.

5mo trước

Alhamdulillah...terima kasih atas doa, semoga ibu dan baby dalam keadaan baik❤️

saya pun ttc juga .. almost 2yrs . Saya consume supplement shaklee first try terus pregnant..tapi masi tkde rezekii saya baru saja keguguran ..minta doa korang smoga kita dberikan rezeki zuriat Aamiinn

5mo trước

Allahuakbar...semoga awak tabah, rehatkan diri dan rahim dulu...semoga ada rezeki kita nanti in Sha Allah❤️

Sy ttc 2 tahun . Sy amalkan pemakanan sihat berurut rahim, senaman untuk kuatkan otot rahim seblm tdr malam , dan sy amalkan minum jus mamariam , syukur skg ank da 2bulan lebih😁

5mo trước

Alhamdulillah, semoga ibu dan baby diberi kesihatan yang baik...saya belum pernah berurut, mungkin boleh try lepas ni...Tq share pandangan

vit C untuk kurangkan oxidative stress. magnesium for ladies untuk balance hormon.

5mo trước

Ok baik, terima kasih share

folic acid pun dah ok

try susu efferty

5mo trước

Ok...ada jugak tgk2 susu tu kat tiktok🤭