Pendapat tidur terlentang

Hai ibu2 . saya mengandung 11week . bahaya ke kalau tidur terlentang ? selalu tgh malam tidur kiri kanan tak kena terlentang je yang ok . 😢 #firstbaby #firstmom

5 Các câu trả lời

awl lg x bahaya.. sy nak masuk 27w klu saja2 baring terlentang,wah bersalsa baby dlm perut.. kejap mengeras, smpi husband suh baring mengiring sbb die rasa perut keras sgt.. klu baby x rasa gerak sgt sy suka lah baring terlentang..dpt rasa die gerak. so taw die ok..

Awal ni dikira mcm okay lagi, tapi kalau masuk tri2/3 takleh dah ye sis. Sbb nanti baby tak ckup oxygen kalau tidur terlentang. Letak bantal kat blkng bdan sis untuk support. Tidur peluk bantal celah kaki tu kepit selesa sikit

awal ni ok je lg sbb baby belum besar. cuma seeloknya biasakan tidur mengiring sbb nanti perut makin membesar akan rasa sesak nafas tidur terlentang

Jangan sis, xelok utk baby yg baru nak membesar, biasakan diri tidur mengiring yee .

Awal ni x pe, nnti dah start second tri x boleh dah