Baby dah engage..

Hai ibu2, nak tanya, kalau baby dah engage kat laluan rahim, bila agaknya bersalin ya? Menurut pengalaman ibu2.. saya bakal lahirkan anak ke2, anak 1st emergency czer masa dah 7cm, tapi sebab induce. So by natural saya tak tahu.. #pleasehelp #bantusharing

8 Các câu trả lời

X boleh nak agak cepat ke lambat. Bila2 pun boleh bersalin. Anak 1st sy pun lahir emergency czer masa baru 5cm masa 37w 3d sebab fetal distress. Pecah ketuban then masa tgh tunggu bukaan serviks dlm labour room, baby dah lemas. Yg anak 2nd lahir normal delivery tapi late premature, 36w 1d. Tiba2 contraction masa nak tido mlm. Sampai hospital, doc cek dah bukak 2cm. The next morning pukul 8 lebih dah bersalin. Baby x kena stay NICU pun sebab everything normal.

lain org lain pengalamannya. sy tunggu bila da keluar tanda darah lendir n rasa contraction selang 5-10min tu sy terus pegi hospital (38w). bila cek bukaan dah 4cm.. sy igt lambat lagi sbb ada baca org kata nk bukaan tiap 1cm tu anggaran 1jam. tp tgok2 tak sampai sejam sy dah bersalin. dua2 anak saya tunggu keluar tanda je. moga dipermudahkan sis ❤️

depend pada baby kita juga awak. bila baby nak keluar. ada juga yg dh engage tp still overdue. mcm sy sendiri pon 39w4d baru baby keluar setelah mengalami sakit contraction.

tak boleh nak agak juga. pengalaman saya 36w dah engage, tapi overdue 41w juga. sehari sebelum kena paksa induce, alhamdulillah contraction datang naturally

1y trước

smala Kita sis,sya skrg DH 39w5h😅Masih belum Ada tanda lgi nk bersalin,cuma kerap sakit KT area pundi kencing bila DH kencing bru la RSA lega,

dua anak sy sblm ni engage awal..tp yg sulung overdue kena induce...yg kedua bersalin 38w+..

baby sy dh engage 39w, last2 overdue. dh induce 2x poor progress, terus naik bilik OT.

mg dpmudahkan segalanya amiin

xbole nak kata