😅bakal bapak................................

Hai ibu2 mt mf ggu nk tye skit knpe ha bni sy bile x dapat bende yg dy mgidam nk makan dy mrjuk menangis.... PdhL sblum mgdung dy xpena mgade2 mcm tu.. Sila beri penjelasan kami lelaki mmg xthu bab ni.. Spye lain kali kalau dy bt mcm tu snang sy paham. #firstbaby #bantusharing #jangandibully

😅bakal bapak................................
19 Các câu trả lời

Hormone mengandung tu encik, org panggil "pembawakan budak". Bertabah ye 💪🏻💪🏻💪🏻. Cuma penuhi semampu yang boleh. Ikut kemampuan. Saya setuju dengan jawapan dekat bawah, setiap hari tanya isteri ada teringin nak makan apa2 ke. Atau bila dia sendiri beritahu teringin sesuatu, sedaya upaya dapatkan. Semoga dikurniakan ganjaran pahala berlipat kali ganda atas kesabaran dan kesungguhan melayani isteri mengandung. Semoga dipermudahkan urusan dan murah rezeki ye. Aamiin 🤲🏻 #TAPsupermoms #TAPactiveusers

besala tu..kdang org ckap buat" sija tu..tp durang tda rsa pn sbnrya apa y ppuan mngidam rasa..kadang emosi btul bila bnda y dia mau tu tda dpat..at least klau stakat mngga,usahakn cri..kalau suda smpai perlu masuk hutan tu,cuba utk terangkn dan tidak perlu la smpai msuk hutan jga,kan tu bahaya..apa2 pn tabahh ya wahai suami2 bgtu la kerenah istri2 y trcinta hihi

encik tnya dia siap2.. dia ada xnk mkn apa2 or mengidam...at least klu dia bgtw awal senang nk cri..or.suh dia bgtw shj apa dia nk..rsnye normal rsnye bila preggy emosi ibu hamil xstabil dan agak kebudak2 an dan lebih sensitif..ada org kata jd mcmni dsbbkn hormon or pembawakan budak..mg dpmudahkan segalanya. aamiin

lain orang lain mngidam ..lain anak pun sama lain mngidam nya ..lain keinginan nya ..semoga sabar dan tabah mghadap kerenah isteri tercinta ..sya bby yg kedua ni pun mcm2 mgidam nya ..yg first hritu takde mual takde nk mkan apa2 pun ..itu kan isteri kita ,ikut dlu kemahuan nya

Mmg mcm tu... sy pn same.. aritu sy ngidam nk mkn aiskrim potong... suami lupa nk belikn.. sy menangis.. merajuk tepi peti ais😂😂.... biasa la tu... kaum wanita ni mudah tersentap ble pregnant... Hatinye jd sensitif... jd kne la lyan baik2... bnykkn bersabar je...

itu pembawakan budak... kite org pon rase benda 2 biase je.. tapi bile x dapat 2 tak tau kenape rase sakit sngat hati 2... rase mcm suami x faham kita.. padahal benda 2 biase je... kadang benda kecik pon isteri boleh buat gaduh sbb kecik ati punya pasal..

sedap nyaa mangga☹️☹️ biasa laa tu en. hormon isteri en tak stabil sbb tu dia punya emosi lain mcm. kdg ada jugak isteri yg dia boleh faham keadaan suami dia klau dia xdapt apa yg dia nk. cuma klau en berkemampuan utk tunaikan, en tunaikan laa.

3y trước

Kan.. esok terus keluar nk cri mangga. 🥴🤤

Semasa mengandung hati mmg sangat sensitif . Nasib laa suami saya jenis melayan je kerenah saya . Masa mengandung ni dh berapa kali nangis yg kadang benda xlogik akal utk nangis haha. Saya anak first juga 😬

sy pun mcm tu...kdg klu xdpt tu menangis berhari2 temenung xnak mkn, mcm org putus cinta...tula namanya pembawakan budak..mmg perangai tu akn lain dri kebiasaan

Saya Harituh Mengidam Nak Karipap .. Husband Saya Lambat Belikan , Saya Nangis , Merajuk Duk Bawah Katil .. Ahaaa 😅😅