Hb Low

Hai ibu2... Hri ni bru lpas check up.. 5x check 5x hb drop.. Dh xminum kafien, mkn ikut arahan ttap drop jgk☹️so trpkir nak try jus delima gulsan tu.. Boleh thu spe yg prnh try delima gulsan tu.. Elok utk naikkan hb kan? Boleh beli kt kedai jamu je ke?

30 Các câu trả lời

Buat jus delima sndiri.. Beli buah delima, blend & tapis biji nye.. In shaa allah hb naik.. Jus delima gulsan tu masam mcm ltk cuka jer, sy xleh telan..

Saya ambik obimin. Lepastu bykkan makan sayur hijau, dgn jambu batu. Try la. Hb saya bulan lepas 11.3, bulan ni alhamdulillah 13.1. Dah naik byk.

9mggu regstr hb 11.5,bila dh msk 11mggu drop pergi 10.9,check kandungan 12mggu hb jd semkin kurng 10.7 wlpn dh makan zincofer ttp xnaik2.😟

Boleh amalkan pati delima. Saya pun HB rendah. Saya ambil pati tiap pagi, malam sebelum tidur baru makan iberet & ferrous apa entah namanya

Hb sy pn drop. Sy try minum jus mamariam, alhamdulillah naik. Sbb ramai yg suggest jus tu. Harap next check up naik byk lg la 😊

Sy bukak buku aritu hb 10.4.. Sy try makan iberet n minum minyak kelapa dara d'aura.. Alhamdulillah hb naik 11.1 n terbaru 11.8..

5y trước

First buka buku 11.9 skrg drop 10.8 dh.. Klpa dara xsesuai dgn sya.. Dh try mkn sebotol.. ☹️

Try mkn iberet mnum dgn air buah☺️ sy pon turun jgk HB.. lps tkr iberet alhmdulillh naik.. dri 10.5 ke 11.7

try mkn daging..dlu aq hb low mkn daging pstu hb naik stabil..smpai bersalin aq still mkn daging..

hi...mommy u cuba minum macam kurma punya itu yg merah2 punya buat air saja

Sy msa mngandong ank kdua hb 6 n 7 je xnaik2...msok hoptal berkali2