Hb Low

Hai ibu2... Hri ni bru lpas check up.. 5x check 5x hb drop.. Dh xminum kafien, mkn ikut arahan ttap drop jgk☹️so trpkir nak try jus delima gulsan tu.. Boleh thu spe yg prnh try delima gulsan tu.. Elok utk naikkan hb kan? Boleh beli kt kedai jamu je ke?

30 Các câu trả lời

Try la makan buah jambu batu.. 😊 sy makan buah jambu batu yg kena jual suda potong2, campur serbuk warna putih tapi taste dia manis2 sbb sy suka rasa yg manis2.. sedap apalagi makan baru lepas keluar dari ais.. bayangkan sis.. sedapnyaaaaa🤤🤤🤤🤤🤤 hb sy pun naik heheh.. apa2pun makanan atau minuman utk tmbhkn hb boleh sja bagi dia turn into delicious food kalau kita pandai.. baru smngt mau makan

Makan kerang , jambu batu , sayur kangkung , lepastu ubat zincofer takboleh makan ubat zincofer . Iberet . Last sekali jus mamariam . Hb saya sebelum ni drop daripada 10.8 - 9.8 , alhamdulillah amalkan makanana tambah darah tu semua dengan bantuan just mamariam and jambu batu tu . Naik dah hb saya dari 9.8 - 10.3 ... Cuba la ya . InsyaAllah dengan izin allah semua nya berjalan dgn lancar 💋

Hai sis.. saya baru nak try delima gulsan ni sbb hb drop sikit.. takpe sis, try je.. lagipun jus tu tak manis, dia masam2 buah gitu. Before ni selalu ambik untuk kesihatan. In syaa Allah tak lekat kencing manis. Contoh sis nk gi check up lg 1 bulan, try skrang nnti tngok result check up, kalau tak okay nnti stop la. Disamping tu sis jangan lupa banyakkan makan sayur hijau ye.. 😊

saya mule2 buat buku hb 10.8 checkup kedua 11.1 checkup kali ke 2 alhamdullilah makin cantik hb 12.4.. sblm ni saya minum susu coklat misi klinik desa marah dorg ckp minum susu coklat hb boleh turun.. kene minum susu putih baru hb naik.. saya try minum susu HL putih.. mmg btl hb naik cantik.. tp xtahu la bdn org lain mcm mane...

Saya ambil pati tu, alhamdulillah naik, walaupun xtau kenapa xlepas 10, naik jugalah, saya amik iberet naik 0.1 je. Ambil pati tu naik lah banyak sikit, 0.3. Saya tak naik banyak maybe ada problem lain, saya rasa bagus untuk ambil ni, lepas amalkan takda rasa lesu sangat. Jadi berbaloi cuba.

Cuba awk mkn buah jambu batu n kurma . Hb sy pun drop jgk sejak bulan prtama smpai ke 3 . Lpas sy amalkan buah jambu batu n kurma, alhamdulillah naik . Sy x brani mnum jus awk . Tkut efek gula naik . Mkn buah² an pn dh okey ..

Saya.. first baby drop hb8 ..huhu.. masuk darah naik hb12.. then drop lagi..dr kata mummy please jgn stress2 ..jgn terlalu penat.. hujung2 nk bersalin.. try mkan daging ..alhamdulillh xdrop.. bersalin xtumpah darah..

Saya dah x mkn dah ubat tambah dara trimester ke tiga nie ..tapi hb naik ..sbb saya selalu makan makanan sefoot x pon daging bayam ubi unggu tu ..cobala

sy masa buat buku elok je . 12.6 .. pastu turun 11.0.. last month 9.6 .. sy xminum kafien risau je hati ni .. skang tgh amal kan iberet . harap2 naik la hb kali ni ..

5y trước

tu la.. klinik bising2 . ckp xmkn ubt la. xjg mkn la.. padahal mkn jaga ...

sy ad jual pati delima gulsan tu hehe mmg bgus tuk naikkan hb . sy pn hb rendah dulu skg dh naik alhamdulillah. tp mkn pn kne jaga elakkan kafein brlebihan