Tanda awal kehamilan

Hai ibu2 dan bakal ibu yg dah ada pengalaman.. Boleh Share tanda2 awal kehamilan mcmna ye? Simptom sebelum & selepas tahu pregnant, ada rasa sengugut mcm period ke, delay period berapa hari dpt tahu dll☺️

Tanda awal kehamilan
48 Các câu trả lời

Mcm saya, sy perasan sebelum tu suami asyik muntah2. Sy tetiba allergik teruk dgn kucing padahal dah bertahun gomol si kucing tu. Pastu rasa nak tidur je. Saja check lepas beberapa hari delay period tahu2 naik 2 line terang

rasa sengugut seminggu sebelum tarikh period, tapi tak expect pregnant ingat kat nak mai period je..mmang melompat2 lah sbb nak bagi kluar period, dah lewat brapa hari...dok check..laahh ada isi rupanya

2y trước

Tahniah bakal ibu.. Sy pun keliru sis skrg sakit senggut da 5hari tp period xmai2 delay baru 2hari. Cek upt negatif. Mgkin perubahan hormon kot😅

mcm saya,bdn pnt semacam je,bru bngun pg,xsmpai sejam bngun,dh mgntok smule,seharian tdo je,ngh tdo mmpi mgndung,bngun² trus cek upt,mmg +ve,bru lewat sehari je period.tp terang btl line tu.

Saya 2 minggu sebelum tau pregnant demam. 2 minggu lepas baik demam, demam lagi dengan sakit badannya. Tiba2 demam takde angin takde ribut 😂 check Pregnancy test rupanya pregnant. Hehe

lewat period 2 hari ,demam dan rasa nk pitam.. bdn rasa lesu lepas tu kak ipar suruh check sebab dia ngok mcm berisi so kita pun check esoknya.. positive huhu

Takde simptom pn. Cuma delay period dlm 5hari gitu. Pastu cek upt positif. masa tau positif, kandungan baru 4w lebih. Start 7w mcm tu bru ada mual2

sblm tau preg rasa pelik sbb kerap sgt ke toilet..mcm ada benda xkena..period pn dh delay 2 mggu..skli check upt dpt double line..

bestnyee baca pengalaman org, teringin nak rasa. doakan saya ade first baby 🥹🤲🏻 aminnn #ttc2tahun

sblm tw prgnent,sellu pening suka mkn buah mangga muda,suka mrh2,menangis tanpa sebab 🤭,

kerap muntah, mual xkira masa.. selera mkn pun hilang. lepas smggu mcm tu trus sy buat upt