Naikkan berat baby

Hai ibu2. Boleh tak share makanan apa yg boleh naikkan berat baby yg alergik gluten dan tenusu? Baby boy 9 bulan 7.41kg dah mula panjat2 nak berdiri. Masa 8 bulan baby banyak reject makanan sbb tumbuh gigi 4 batang terus. Masuk 9 bulan ni dia taknak makan yg berlauk, nak makan nasi kosong je. Sgt jarang dia makan lauk. Baby fully BF. Masa 7 bulan berat 7.37kg. Nurse tak bgi makan supplement lagi, kena tunggu setahun nnti baru boleh.

4 Các câu trả lời

Buat mashed potato letak cheese, steam kentang, blend, lpastu campur serbuk keju babyfood punya, inshaallah baby suka & naik berat

1mo trước

Cheese tu kan produk tenusu

buat nasi goreng, doublekan protein (ayam + telur) doublekan lemak (tumis pakai minyak + masa nk makan titiskan lg evoo)

cer try bg pisang

Avacado, telur,