37w 5d counting days

Hai ibu2. Ada ke due 28/2 tp dh bersalin? Saya masih menunggu tanda turun. Satu badan dh sakit2. Belakang, pinggang, kangkang, vagina. Semua serba tak kena. Tapi tak ada tanda turun lagi… kalau nak ke PAC, kena ada tanda turun ke ya? Cth air ketuban pecah, bloodshow? Sakit sgt dh satu badan. Baby pun kerap mengeras. Saya first time mommy.. #seriusnanya Update: harini saya dh ke PAC tapi bila check pakai CTG tu takda pula contractions 😅 bukaan pon takda 🥲 tapi sudah admitted sebab high BP dan alang2 kandungan sudah cukup bulan. Doakan urusan bersalin saya dimudahkan ya 🫶🏻🫶🏻

10 Các câu trả lời

Saya pun due 28/02,now masih kat wad belum lagi bersalin,masa awal masuk cek bukaan baru 2 cm.now dah 3 cm stuck camtu jer takde bertambah lagi bukaan.Servik masih tebal kata doktor.Dari tanggal 11 lagi kat wad hingga hari ni.Skrg masih tunggu tanda tanda air ketuban or blood show.Tak tahan dah ni kena seluk terus cek bukaan.Sakit giler…Doakan saya di permudahkan time bersalin dan selamat ibu dan baby😇😇😇🤲🏻🤲🏻🤲🏻

4mo trước

Ada masuk ubat induce .Di sebabkan kena paksa bersalin baby jadi stress dan jantung dia laju.Hampir lemas dan CTG baby tak cantik dah.

saya pun due sama dgn sis.skrg pun da rasa kerap btl rasa sakit.mcm selang 10minit rasa nya ni..tp tunggu tanda turun bru nak pg hsptal..sis ada tanda² ka brunpg hsptal atau da rasa sakit² dan kerap mengeras sis terus pg jak hsptal?sakit² yg sis rasa skrg tu sama yg saya rasa skrg..perlu ka saya pg hsptal?

4mo trước

da pg hsptal smlm sis..skrg dlm wad..bukaan smpai hsptal smlm 3cm.smpai ke hr ni masih sama.tp contraction kdg dtg.skrg saya ada keluar drh pula pksa guna pad nurse suruh

Sy due 6.3.2024..Alhamdulillah dah selamat bersalin 8.2.2024..sakit contraction je...Pergi pac dah 3cm..esokkan masih 3cm..cek ctg bacaan bby tggi terus dktor tlg pcah kan ketuban...semoga Allah permudahkan segala urusan ibu2 semua utk melahirkan bby.. Amiin

Update: harini saya dh ke PAC tapi bila check pakai CTG tu takda pula contractions 😅 bukaan pon takda 🥲 tapi sudah admitted sebab high BP dan alang2 kandungan sudah cukup bulan. Doakan urusan bersalin saya dimudahkan ya 🫶🏻🫶🏻

4mo trước

Aamiin ya rabbal aalamiin🤲🏻🤲🏻😇😇 semoga berjalan dengan lancar dan selamat mama dan bayinya.

due sis sama mcm saya..sakit² tu pun saya tgh lalui jg skrg tp saya blm lg la ada tanda²..bila da ada tanda² baru gerak ke hsptal.. semoga d permudahkan urusan kita ya sis

kalau kerap mengeras pon salah satu tanda bersalin juga dear. kalau risau kena halau balik boleh je pergi check dkt swasta utk tengok dh ada bukaan belom.

5mo trước

Ohh swasta pon boleh tolong seluk dan check kan bukaan ke awak? Ok.. tq suggest! 😊

kalau perut kerap mengeras contohnya setiap 5mnit perut akan mengeras...tu dah blh ke PAC...tu tanda nk bersalin juga

5mo trước

kbykkan sy punya tanda bersalin mmg contraction....kalau yg dah ank ke 2 ke3 slalunya sy akn suggest ke PAC kalau dlm 5mnit 3x mengeras..tp kalau 1st mom better pergi PAC kalau dah 5mnit skali mengeras

semoga dimudahkan urusan bersalin buat mommy & baby..semoga sihat hendaknya..

Due 26/2 tapi tanda apa2 pun tak ada lg😅

Dah bersalin ke sis?

4mo trước

Mudah mudahan sis.. semoga selamat dan dipermudahkan awk bersalin ❤️