Kena bersalin awal

Hai ibu... Sy 37w... Berat bby 2.33kg... kne masok wad... Pakse bersalin... Ade x cm sy? Due sptotnye 18/1/23#seriusnanya

28 Các câu trả lời

sekarang baby kecik mmg kena pakse bersalin .. sy pun bby kecik 2.2kg keluar iugr bby dia xmembesar kat dalam, induce 2x jalan masih xbuka , czer terus.. Jangan risau ya sis, bnyakan berdoa dipermudahkan urusan awk, sy seminggu berkampung dekat hospital selayang 🥲 mula tak boleh terima kena czer, sbb baby pun xready nak keluar.. tapi bila lama kat hospital asyik kena seluk cek bukaan Ya Allah, mmg xkisah dah nak cepat2 settle balik je. kalau czer kena 3hari lagi kat hospital 🤧 Alhamdullilah sekarang anak dah 1bulan 25hari berat pun nak 5kg dah, baik sangat dia walaupun keluar halus je sedih rasa. huuu

sama mcm saya, 37w kena warded sbb baby kecik and air ketuban dah bocor bape hari saya tak perasan. kena induce masuk ubat 2x, alhamdulillahh bersalin normal. tapi kena on antibiotics setiap 4 jam sbb takut baby kena jangkitan sbb air ketuban dah bocor

2y trước

depends keadaan mcm mana air ketuban tu bocor. kdg ada yg air ketuban jernih, bercampur darah, lendir. tapi biasanya air ketuban ni takda bau. saya pun masa bocor dulu saya tak pasti bila dah bocor, sbb first time mommies jadi takde pengalaman lagi masa tu. masa kena refer pakar tu doc check bawah kata air ketuban dah bocor berapa hari dah. then saya terus kena warded sbb bahaya kat baby kalau biar lama nanti takut ada jangkitan. jadi nasihat saya, sentiasa kena alert lah dgn cecair yg keluar dari vagina . kalau kurang pasti, perlu amik gambar amik jela gambar sbb saya pun penah buat mcm tu tunjuk kat doctor🤣 tp before tunjuk tu ckp la “sorry gambar agak kotor sikit” hehe boleh buat research pasal air ketuban kat google. kalau ada buat checkup scan baby boleh tanya doc air ketuban okay tak, banyak ke sikit. semoga membantu❤️

sy dlu anak sulung bersalin paksa 38week sbb hb sy x cantik... Dan xnak berlaku bleeding kalau tggu smpai 40week... anak kecik jugak 2.26kg je ..tpi alhamdulillah sihat boleh discharge ke ward dgn Sy mlm bersalin tu jugak....

sya baby first dlu pun kena bersalin awal sbb baby kecik kena induce belon... sbb klau di biar tk berkembang dlam kandungan sbb tu kena paksa bersalin... bersalin normal dn bantuan vaccum sbb dah tk larat nak teran 🥲

due saya 26/12/22. masa 34w scan baby 2.1kg. kena paksa beranak awal 36w induce sebab iugr baby & alhamdulillah dah selamat melahirkan 5/12/22. berat baby saya masa lahir 2.6kg. jangan risau okay everything will be fine

2y trước

@rohana salleh Intrauterine growth restriction (IUGR) refers to the poor growth of a baby while in the mother's womb during pregnancy

sy baru bersalin 37w jgk sbb gdm. kena paksa bersalin ni yg sakitnya bila bukaan belum ada tapi doc tlg bukakan jln. sakitnya kena seluk nk bagi buka jln tu tak sama mcm seluk cek bukaan. sakit gilaaaaa

Hai awk..saya pun dah selamat bersalin 22.12.2022. 37 weeks. Bersalin awl,sebabnya ada masalah placenta previa type 3.Berat baby 2.28kg.InsyaAllah,semoga dipermudahkan semuanya.

2y trước

sis apa pendarahan atau x?? admit ward awl kn?

better awak follow je advise doctor okay. semoga urusan awak dipermudahkan❤️. semoga awak dn baby baik2 saja.

kdg2 klau baby kecik klau sihat xde apa2 pun..sy 2 ank lhir kecik sbb mknya pun kcik misi ckp..nie ketiga menunggu hri hrp ok la

betul ke kalau baby kecik kena paksa kuo ek?sbb bukan ke lg susah sbb nk kena masuk incubator.lgpun sis takde sangkut gdm kan?