Bayi kerap nyusu disebelah kanan payudara

Hai ibu semua..baby sy kerap nyusu disebelah kanan saja dan tak mahu nyusu disebelah kiri..sebab nya sebelah kiri air susu terlaju laju keluar..adakah ibu2 punya masalah mcm sy dan bagaimana untuk mnegatasi nya Terima kasih ibu #firstbaby #1stimemom

1 Trả lời

jika mcmtu..puan try letak yg dkt sebelah bby xminum tu dgn milk collector nnti susu akan laju keluar dkt milk collector puan blh simpan susu trsebut..biasa lg kerap bby hisap..laju susu sblh kluar bila kita letak milk collector..nti bila bby dh selesai nyusu di tmpt dia suka tu..try bg dkt tmpt yg puan letak milk collector tu.mana tw dia nk .mg dpmudahkan kan segalanya..aamiin