Air susu keluar selepas keguguran (12minggu)

Hai ibu semua.. sy nk tanya.. normalkah breast rasa membengkak dan menghasilkan susu badan selepas beberapa hari keguguran..breast rasa terlalu padat hingga sakit2.. mcm mana nak buat ye? Adakah kena pakai pump untuk kluarkan air susu tersebut supaya breast kurang membengkak? #1stimemom #ingintahu

1 Trả lời

Sy pernah gugur masa kndungn 14w.. Breast mmbengkak sbb susu.. Jd klau nak cepat blh pump atau perah sahaja.. Saya 3 kali sehari akan perah susu dan buang. Urut pd bahagian yg bengkak.. InsyaAllah dalam seminggu dh ok.. Buat stiap pg, ptg dan malam.