Anemia

Hai ibu-ibu.. boleh share ape boleh naik kan hb.. sy ni ade anemia susah betul nak naik, lepas tu stress puas dah makan macam macam tapi asik pening jugak ?

10 Các câu trả lời

Tips naikkan hb: 1. Amalkan minum pati delima setiap hari 2. Banyakkan makan buah jambut batu 3. Elakkan pengambilam kafein yg berlebihan Cuba sis amalkan 3 ni secara konsisten dlu, in shaa allah nmpak hasilnya nnt ♥️

5y trước

Kafein mmg tak ambil..teh kopi mmg tak minum. Tq sis sy try

Same la.dn saya on obimin ok je tp ngam2 11.jmpr.pakar pakar tgk kene tukar ubat zincofer lg2 mmg record lama.anemia..td appointment drop jd 10 pembawakkan kot..klu x jugk.nek.kene amik.darah

5y trước

Xtau la..pdahal stat bulan lepas siap on jus delima bagai.onon nak naikkn lg nak kata minum air berkefin x jgk

Saya makan kacang kuda sis. Sambil buat kerja depan computer sambil makn kacang kuda. Mmg ada okay . tp mybe ikut bdan juga. Tp boleh jer try 😅

5y trước

Haa good idea. Sambil sambil tu dok mengunyah kan

Sy amalkan minum air limau kasturi hari2 je.. Lepas makan & makan ubat .. Tu ja dari 10.1 naik pegi 11.1 😁

5y trước

Kdg2 sy letak madu kadang2 sy tak letak apa2. Kasturi kosong je 😁

sya amalkn mkn hati ayam n syur bayam hri2...tu lh lauk sya utk naik kn hb..alhamdulillah hb okay

5y trước

Aamiin....tq sis

Boleh try minum air limau .. minum time makan ubat bolehh .. jadikan minuman harian pun boleh

Haaaa! sama la mcm sy jgak,ada anemia..mcm2 dah makan/minum tp hb msh cmtu jgak..

5y trước

Itulah.. pastu sy stress nk kena makan sokmo haha. Sbb mood nk makan xde hehe

As salam. Sis cuba ambil jus delima ,makanan sunnah dan susu kambing

5y trước

Haaa boleh la.. sy tukar susu kambing

Try minum jus buah delima dan beet root ssi

5y trước

Ya sis. Kalau tak suka rasa tambahkan buah dan blend sekali. Kalau tak pun boleh masak mcm carrot dan makan.

Elakkan kafein

5y trước

Memang tak minum kafein sis