Tanda bersalin

hai ibu ibu. ape tanda tanda bersalin korg ? skrg sy da week 32. bby mngeras je dlm perut + klau jln tu da strt sakit kt celah klengkang.

1 Trả lời

tanda bersalin nurse selalu ada pesan: - perut mengeras tiap 5-10 min & sakit hingga tulang punggung - air ketuban pecah - blood show - mucus plug kalau ada salah satu tanda ni kerap berlaku boleh ke PAC terus. kalau bawah 37w, mostly perut mengeras sbb braxton hicks/baby berpusing.