Bila baby boleh meniarap sendiri?

Hai ibu ibu. Anak saya nk masuk 4 bulan dah tp masih tk nk meniarap sendiri. Usia berapa sy patut risau ya? Dia cuma tolak badan ketepi bila nk myusu saja.

8 Các câu trả lời

Alhamdulillh anak sy 3 bulan dah boleh meniarap dah. Harini 4 bulan 4 hari, dah boleh angkat bontot dan tolakkan badannya ke depan. Mmg dah tak duduk setempat. Mommy kena selalu tummy time kan anak. Sy start tummy time masa umur anak 2 mggu lagi sampai skrg. Bykkan aktiviti menarik semasa tummy time. Boleh google ye mommy 😄

Sama anak saya baru masuk 4bulan tak boleh meniarap lagi, tp letak dalam buai asyik nak kalih mengiring terpenyek hidung2, atas tilam cuma mengiring ja, saya yg letak meniarap sekejap2 takut letak lama2 penat

9mo trước

itulahhh duk mgirinh je skrg ni yg pandai

sebelum ni saya risau anak saya tak pndai meniarap sendiri , bila dah meniarap asik nak meniarap je , pakai baju pun kne gado

9mo trước

hahaha alamakk

Awal lg sis semua bergantung pada baby juga. Bawah 6bulan. Awk try kerapkan tummy time dlm sehari tu.

9mo trước

terima kasih tips!

Anak sy 4 bulan. Takpe sis awl lagi. Dlm 4-5 bulan kira ok. 6 bulan pn bkn lambat pn

9mo trước

terima kasih puan. lega sikit dgr.

maximum 6 bulan. kalau dh 6 bulan masih tak boleh lagi nanti kena refer doc

same ank sy pon 4bln jgk xmniarap lg xlarat nk gerak kn bdan..

8mo trước

xpe kdg² mmg mcmtu sis,kalo lmbt mniarap mgkin Gigi akn tumbuh dulu..mcm ank sy asyik gigit je bile mnyusu..lpastu msokn tgn dlm mulut..

anak sy 4 bln pun blm niarap lg..just mengiring kdg2

9mo trước

insyaAllah slow2..nnt blh jgk🥰