Bayi 11 bulan mengalami kesusahan untuk tidur malam

Hai ibu ibu. .ada kah mengalami hal yang serupa dengan anak saya. . Susah untuk tdr mlam. . Sllunya paling awal bby tdr jam 10 malam ...tpi sllu terbangun tngah malam. . Lpas tu. . . Main smpai berjam² . . .kdng smpai 4 pg bru tdr balik. . Ada tak cara untuk atasi. .sdngkan siang anak saya tdr 1 jam pagi 2 jam petang total masa tdr 3 jam untuk siang. . Pleasee ada tak tips untuk jdikan masa tdr anak lbh baik. .

2 Các câu trả lời

anak saya dulu macam ni. antara sebabnya kami ibu bapa pon tidur lewat so anak ikut tidur lewat. walaupun dah tidur awal pukul 10malam. nanti pukul 12 ke 1 pagi dia akan main lama kadang sampai ke subuh. then kami train semula waktu tidur dia. tutup semua lampu, ibu bapa pon ikut tidur sekali. kalau anak terjaga lagi tengah malam tu bagi susu then tidurkan semula. lama2 dia dah terbiasa so sekarang anak akan tidur sebelum maghrib sekejap pastu makan malam and main2 kejap. pukul 10 malam dia akan tidur sampai la esok pagi pukul 9.

4mo trước

thank you so much. . risau kadang2 dah seminggu berlarutan mcm ni.

Growth spurt. Pastikan terus tutup lampu masa dia bangun tu. Jadi dia akan tahu, oo masih waktu tidur

4mo trước

thank you so much atleast dpat sdah jwpan . . rsau btul smnggu ni gaya tdr mcm tu .