Pertussis @ Batuk Kokol

Hai ibu. Baby saya baru 1bulan 9hari. 11hari lepas doctor diagnosed baby ada pertussis/batuk kokol. Dua hari lepas, doctor off oxygen, off antibiotics. A few days takda batuk teruk sampai biru , xda prolonged cough. Yesterday discharged. Malam semalam batuk baby start teruk. Baby sampai terberak kalau tahan batuk sebab tahan nafas. Ibu² ada pengalaman tak macamana nak handle penyakit ni? Saya dah terlalu buntu...#advicepls #pleasehelp #bantusharing

1 Trả lời

tiada pengalaman. Mudahan anak cepat sembuh dgn baik tanpa mudarat. Pastikan: tiada asap rokok/ vape atau apa jua asap dlm rumah. Kerapkan penyusuan pada anak persekitaran kena bersih dan nyawan pengaliran udara baik dan bersih