minuman ibu preggy

Hai gais boleh ke saya minum air kelapa dan fresh oren. sekarang 7weeks.

13 Các câu trả lời

psl air kelapa sy penh tnye sndiri dgn dktr utk kpastian time tu awl mengndung trmstr pertama. dktr kate nk tgk serasi atau tidak dgn bdn kita minum secawan ☕ dulu dlm temph 2 jam xde rase sakit perut, munth2 & cirit birit itu bermakna kita boleh mnm air kelapa. jika sebaliknya itu bermakna kita perlu elakkan dulu mnm air klpe smpai trmstr 3.

kalau air kelap awal3 pregnant ada sesetengah mommy elakkan dulu sis . . sbb ada yg tak berani ambik . trimester ketiga baru start ambik. . tapi depend dekat badan seseorang jugak .ada sesetengah tu ok je minum . tapi saya sendiri pun elakkan waktu awal pregnant . .kalau fresh oren boleh je sebab dia kaya dengan vit c

5y trước

subhanallah yg ni first time sy dengar . .kalau susu kambing saya tengah minum sekarang ni sis. .tapi alhamdulillah ok . badan jadi bertenaga . .hmmm tapi tulah sis lain orang lain. . mngkin org tu mmg tak sesuai minum susu kmbing kut . .apa3pun hati3 sis dalam pilih pemakanan 😊

Ikut badan sis. Tapi masa saya awal2 dulu. Sebolehnya bila mengidam saya hold dulu. Bila masuk 4/5/6 bulan. Dah pastikan dengan doc baby sihat. Baru saya makan apa yang saya craving tu. Sebab awal2 waktu pregnancy ni sangat risk sis. Dan saya pulak susah nak lekat hampir 3tahun. Jadi saya betul2 jaga.

fresh oren rasenye xpe..sbb die buah²han..air klpe sy start minum 15week...klau tnya dktr emelda pun die kate boleh...sbb air buah ni xde bhan tmbhn...

ikut bdn sis...kl sy air klp mnum trmstr 3 prnh aritu nk sgt mnum awal preggy perut lgs skt cam nk period..kl fresh oren dr awal preggy mnum slalu..

Boleh sgt2 awak. Saya dari awal preg sampai dah 30 weeks ni hari2 minum oren. Mesti kaya dah tauke sunkist tu hahahahaha

Dkt app ni pun takde kata masalah kalau minum air kelapa😊 tp tak tahu lah kalau badan orang lain2

Kalau ibu sy kata air kelapa utk kuatkan rahim

4y trước

risau juga nak minum sebb ada yg kata boleh menyebabkan keguguran.

Boleh je sis

Boleh sis