Bahaya ke naik motor trimester pertama

Hai. Boleh sye tahu bahayakah naik motor semasa awal kandungan ni? Sbb kami suami isteri ada motor je dan tmpt kerja sye jauh 15-20 minit. Adakala terlanggar jalan tak rata. Bahaya tak kalau tergegar sedikit? Risau jgk sbenarnya , maklumlah first time hamil🥺

1 Trả lời

boleh je xde mslh. sye 1st trim sampai 28w pon byk naik motor. malas nak naik kete. cuma jgn bwk laju and elak langgar lubang2 yg besar. jalan x rata xda mslh.

2y trước

tapi kalau ade bleeding atau spotting terus je pegi emergency.