persediaan bersalin

hai.. bile mumy2 start beli brg2 keperluan bersalin?

17 Các câu trả lời

hi awak boleh join group WhatsApp jual beli barangan terpakai dan baru kanak2 di bawah...Sy ada barangan terpakai bayi yang nak jual mana tau berkenan di hati boleh grab hehehh sape2 yang baca komen Sy ni di jemput join group ni baru lagi semoga urusan kita semua di permudahkan https://chat.whatsapp.com/LhRcWJYBEZu9LksiRN9bph

bju2 bby je awl sy beli. msa trim 2.. lain2 msa trim3. pampers, momy pad, tisu2 bsh, swaddle haaa ini sy beli msa last minit😂😂 bbrpa hr sbelum admit ward bru beli .hihi. tab mandi, sabun2 bby sy beli msa bby umur dkt 2mgu😂😂 awal2 tu bby mndi air biasa je xd sabun tkt allergic sbb msh fresh 🤭🤭.

hmmm bila start ya... jap..awal 7 bulan dalam kandungan dah ada beli skit skit dah 🤣firstbaby mama and papa and opah dia excited 😊 mujur beli awal sebab saya 37w 4d dah bersalin 😃 baby girl. seeloknya sis sediakan je awal takpe tak Salah pun sis preparing awal. bila time nak bersalin semua dah ade.

kalau sy 3-4 bulan tu boleh survey2 dulu brand , kualiti, 5 bulan boleh beli sikit sikit baju dll☺️ dh masuk 7 bulan cuma lengkapkan apa yg ptut mcm set berpantang atau minyak2 sabun untuk baby tak rushing ,sbb kalau kandungan dh bsar sikit dh mula mengah dan cepat sakit kaki kalau nk jln lama lama

Saya beli sikit2 masa kandungan 4 bulan. Skrg dah 7 bulan. Pakaian semua dah settle. Baby groming pun setel.Nak beli barang mandi baby dgn mommy maternity jer. Utk baby gears mcm stroller, buaian n baby coat saya skip dulu sbb nk berpantabg kat kg. Dh hbis pantang baru nk beli

saya kumpul2 dari akak2 & akak2 ipar punya yg tak habis guna, pastu baru tengok balik apa yg tak ada nak kena beli baru. ni tunggu adik ipar bersalin , dua minggu depan. lepas dia habis pantang kalau ada apa tak habis nanti mesti pas ke saya. saya due bulan 6 😂

Awk da berapa bulan? Kalau da 6 months ke atas, da boleh dah start beli. Ataupon awk list kan barang2 yg perlu utk bersalin and pantang. Lepastu beli slow2. Setiap minggu beli 1-2 barang. Kalau berkemampuan lebih, bila dah 7-8months tu, beli jek terus. Huhu

awak dh boleh start beli sikit2, dear. contoh barang awak boleh beli dulu 1) ampaian baju baby 2) almari baju baby 3) trolley nk letak ubat2/sabun2 baju baby 4) tub mandi 5) stroller 6) car seat 7) tungku baby

hai sis, boleh check list brg dkt sini ya. dkt bahagian "for baby" dengan "for mommies". https://mycollection.shop/wolfychoice moga sedikit sebanyak membantu sis.

Keperluan bersalin tak banyak.. sy lepas bersalin baru beli herba mandi, dengan bengkung. Tu je. Sebelum bersalin banyak beli brg baby je 😂