Overdue 4 haru

Hai auntie2..bby sy lahir overdue 4 hari, 8 september 2020 (EDD 3 sept). Lahir secara normal, tanpa induce dan tanpa painkiller, baby boy 2.84kg..6 hrs contraction pain.huhu.. lama ke luka normal sembuh ye mumy2 semua?sy kna third degree of tear.huhu

Overdue 4 haru
28 Các câu trả lời

Tahniah sis..slmt berpantang .sy pon sdg dlm berpantang jg..hehe Ikot pglmn..Jika nk luka tu cpt baik..misi ajar sy utk basuh n cuci dgn air grm..jdkn suam2..alhmdlh ..sy da xnyeri dan selesa bila bergerak..sb luka sy tu besar..tu yg smp nk duduk pon sgt2 skit..

4y trước

Hi, Saya pun 3rd degree tear,Saya Akan cuci dengan Air saline, Macam air garam jugak..dah satu bulan, baru rasa senang nak gerak. Tiap kali pergi kencing and air Besar, make sure wipe dengan wipes and tissue keras so that Tempat tu kering selalu.

Dlm 2 3 minggu,tp kena jaga elok2 jgn byk bergerak.. klau tk terbuka semula.. mcm sy byk sgt bergerak smpai jhitan terbuka(bhgian luar) pegi hosp msuk antibiotics kena tahan ward smpai seminggu 😣 tkdpt jmpe ank 4hari 😓 sedih rsenye 😔

4y trước

Aah tula, sy yg alami pon menahan sakitnya dorg cucuk2 byk tmpt amek darah smpai kesan lebam2 😅

Tahniah sis 👏🏻👏🏻👏🏻. Lebih kurang sebulan, luka tu akan pulih dan luka jahitan bersambung semula. Tapi better biar betul2 pulih dalam 100 hari. Banyakkan makan oren untuk cepat sembuh luka

Sy pun overdue.. 3mggu la bgtu bru ok.. mnum twistter ka,mkn buah oren @ sunquit tnpa gula tuk cepatkn luka tu sembuh.. sy bru abis brpntang.. Alhamdulillah luka dah sembuh

Tahniah selamat berpantang ,jangan banyak bergerak ,letak ubat kuning,kalau boleh makan ,makan buah oren lebih

Jaga makan dan pantang betul2, in shaa Allah cepat sembuh luka tu nanti. Btw, tahniahhhh.😄😄😄

congrats sis . best nyerr dh jumpa bby 😊 doakn Saya . smoga bby Cepat keluar sis😌

Tahniah sis. Macam saya luka bersalin saya sembuh dlm dua minggu macamtu.

Alhamdulillah. Comelnya awak 🙂❤️ Semoga luka cepat sembuh sis ✌🏻

Tahniah dan selamat berpantang,Luka dalam Masa 2 minggu sembuh